Maud Golsteyn vijfde in Xterra Czech

PRACHATICE (CZE) - Nog een nagekomen bericht van het afgelopen weekend, waarin Maud Golsteyn als vijfde eindigde in de XTERRA-triathlon in het Tsjechische Prachatice. In de sterk bezette wedstrijd wist ze zich goed voorin te handhaven. De winst in de twaalfde editie van de Tsjechische XTERRA ging naar Felix Schumann. Bij de vrouwen wist Helena Erbenova haar zege van vorig jaar te prolongeren.

Bij de mannen was de Australiër Ben Allen de snelste bij het zwemmen. Schumann wisselde een kleine minuut later als vierde en wist al snel de kop te pakken, maar later tijdens het mountainbiken denderde Hector Guerra over hem heen om met een kleine voorsprong aan het lopen te beginnen. Tijdens het lopen kon de Duitser de kop wederom overnemen. Golsteyns partner Lars van der Eerden eindigde als 24e.

Golsteyn kwam nagenoeg gelijk met Erbenova uit het water, ruim vier minuten na snelste zwemster Kathrin Müller en een minuut achter Renata Bucher. Bucher wist met de snelste mountainbike-tijd Müller nog dicht te naderen, om vervolgens vroeg tijdens het lopen de kop over te pakken. Erbenova kende echter een sterk slotonderdeel en kon daarmee de tijdens het zwemmen en mountainbiken opgelopen averij ombuigen in een ruime winst. Golsteyn schoof na het zwemmen op naar plaats vijf. Op het slotonderdeel kon ze het gat naar de nummer vier, Carina Wasle, nog halveren.

Komend weekend staat Golsteyn, samen met een aantal andere Nederlandse cross-triatleten en een keur aan internationale toppers aan de start van XTERRA Germany. De wedstrijd in het Oost-Duitse Zittau volgt volgend seizoen Kijkduin op als gastheer van het WK cross-triathlon. Voor alle atleten is het een mooie gelegenheid om alvast ervaring op te doen met het parcours van de O-See Challenge. In deze ‘generale’ voor het WK volgend jaar telt de wedstrijd inmiddels ruim 800 deelnemers.

UITSLAGEN 
CROSS-TRIATHLON PRACHATICE (CZE) 
(1,5Z - 36MTB - 10L)
MANNEN -----------------------------
 1 Felix Schumann    GER 2.37.45
 2 Hector Guerra    ESP 2.38.01
 3 Yeray Luxem     BEL 2.39.03
 4 Jiri Klima      CZE 2.41.02
 5 Nicolas Lebrun    FRA 2.43.04
 6 Cedric Lassonde   FRA 2.43.52
 7 Jan Kubicek     CZE 2.44.18
 8 Tomas Kubek     CZE 2.44.52
 9 Jim Thijs      BEL 2.46.39
10 Jonas Vojtech    CZE 2.47.20
VROUWEN ----------------------------
 1 Helena Erbenova   CZE 3.03.06
 2 Renata Bucher    SUI 3.04.43
 3 Kathrin Müller    GER 3.06.58
 4 Carina Wasle     AUT 3.09.50
 5 Maud Golsteyn       3.10.37
 6 Carla van Huyssteen RSA 3.13.45
 7 Sandra Koblmüller  AUT 3.14.45
 8 Rebecca Kaltenmeier GER 3.14.46
 9 Brigitta Poór    HUN 3.15.02
10 Coralie Redelsperger FRA 3.16.15
Bronnen / Links:
- Lars van der Eerden
- XTERRA Czech, Prachatice

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

«