Triathlonsport verliest opnieuw een icoon - Henk Cals overleden

STEIN - Opnieuw heeft de triathlonsport één van haar iconen verloren. Eerder deze week overleed Henk Cals, de initiatiefnemer van de inmiddels overbekende triathlon van Stein. Het evenement werd in de loop der tijd groter en succesvoller en kreeg ook internationaal, met drie EK’s waaronder het EK Olympische Afstand in 2000, groot aanzien.

In 2005 nam Cals om gezondheidsredenen formeel afscheid van de Stichting Triathlon Stein. Ondanks zijn ziekte bleef Henk nauwe banden houden met de stichting en trad nog vaak op als adviseur. Zijn verbinding met de triathlonsport werd nog persoonlijker door de relatie van zijn zoon Jochen met oud-toptriatlete Birgit Berk.

Bronnen / Links:
- Nederlandse Triathlon Bond

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

2 reacties

  1. Bart van der Wal - 11 juli 2013:

    Henk heeft de Triathlon Sport in Nederland groter weten te maken. Ik kende hem slechts als organisator-van, maar heb hem vorig jaar in Stein een keer een paar minuten mogen spreken en begreeIk vond hem een wijze en charismatische man.

  2. Ronald de jong - 11 juli 2013:

    Mijn condolance aan Jochen en Birgit.
    Stein blijft mijn wedstrijd Volgend jaar start ik voor de 25ste keer!!…