Ereplaatsen voor Rost en Burger in Immenstadt

IMMENSTADT (GER) – [updated] – De Allgäu Triathlon mag elk jaar op veel buitenlandse deelname rekenen, ook in de jaren dat er geen internationaal kampioenschap op het spel staat in het Zuid-Duitse Immenstadt. Monique Burger wist er in de 31e editie een podiumplek te veroveren. De triatlete van TV Arnhem eindigde op plek drie, achter de Duitse Nina Kuhn en de Nieuw-Zeelandse Tamsyn Hayes. Burger kwam als zesde uit het water, wist met fietsen al na drie kilometer op de eerste klim de kop te pakken om vervolgens lange tijd aan de leiding van de wedstrijd te gaan. Pas in de tweede helft van het looponderdeel werd ze twee maal voorbij gelopen en eindigde ze als derde. De Doorwerthse was echter zeer content met haar podiumplek.
Dave Rost liet zien dat zijn goede vorm nog niet voorbij is. Na een derde plek op de halve van Stein en een vijfde plek op het NK midden-afstand als snelste H40 in Didam wist de Rijkevoorter in Immenstadt beslag te leggen op plek negen. Rost werd daarmee tweede bij de H40. De winst ging naar de Regensburger Sebastian Neef.

Bronnen / Links:
– Alex Bergsma
– Martijn Keijsers
Allgäu Triathlon Immenstadt