Nieuwe point-to-point wedstrijd op de kalender: de AmRo triathlon

AMSTERDAM / ROTTERDAM – Op
4 augustus organiseert Erik van Loon de eerste editie van de AmRo Triathlon: een point-to-point triathlon van Amsterdam naar Rotterdam. Maximaal 12 deelnemers zullen dan van het stadhuis van Amsterdam zwemmen, fietsen en lopen.

Net als de Rotterdam Swim, de Amsterdam Swim en de Royal Amstel Swim zal ook de AmRo Triathlon in het teken staan van schoon water. Dat is ook de reden dat initiatiefnemer Van Loon de route door, langs en over water heeft gelegd waarbij Amsterdam, Rotterdam, de tussenliggende steden, haar havens, inwoners, ondernemers, politici, wetenschappers, journalisten, etc met elkaar worden verbonden.

In oneven jaren loopt de wedstrijd van Amsterdam naar Rotterdam; in de even jaren verloopt de wedstrijd precies andersom (ook de onderdelen). De afstanden zijn 2,5 km zwemmen, 70 km fietsen en 15 km lopen. Het zwemmen vindt plaats vanaf de Stopera naar het Amstelstation, het fietsen voert via naar Capelle aan de IJssel, waarna de deelnemers langs de IJssel en de Maas lopen naar de finish voor het stadhuis van Rotterdam.

Na de finish worden alle deelnemers door wethouder Korrie Louwes ontvangen met aansluitend een groot feest in het American Breakaway Cafe in het centrum van Rotterdam.

Bronnen / Links:
– AmRo triathlon