Nieuwe point-to-point wedstrijd op de kalender: de AmRo triathlon

AMSTERDAM / ROTTERDAM - Op 4 augustus organiseert Erik van Loon de eerste editie van de AmRo Triathlon: een point-to-point triathlon van Amsterdam naar Rotterdam. Maximaal 12 deelnemers zullen dan van het stadhuis van Amsterdam zwemmen, fietsen en lopen.

Net als de Rotterdam Swim, de Amsterdam Swim en de Royal Amstel Swim zal ook de AmRo Triathlon in het teken staan van schoon water. Dat is ook de reden dat initiatiefnemer Van Loon de route door, langs en over water heeft gelegd waarbij Amsterdam, Rotterdam, de tussenliggende steden, haar havens, inwoners, ondernemers, politici, wetenschappers, journalisten, etc met elkaar worden verbonden.

In oneven jaren loopt de wedstrijd van Amsterdam naar Rotterdam; in de even jaren verloopt de wedstrijd precies andersom (ook de onderdelen). De afstanden zijn 2,5 km zwemmen, 70 km fietsen en 15 km lopen. Het zwemmen vindt plaats vanaf de Stopera naar het Amstelstation, het fietsen voert via naar Capelle aan de IJssel, waarna de deelnemers langs de IJssel en de Maas lopen naar de finish voor het stadhuis van Rotterdam.

Na de finish worden alle deelnemers door wethouder Korrie Louwes ontvangen met aansluitend een groot feest in het American Breakaway Cafe in het centrum van Rotterdam.

Bronnen / Links:
- AmRo triathlon

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

10 reacties

 1. Erik Van Loon - 25 juni 2013:

  Beste Gerard, Martin en alle anderen,

  Ja de AmRo Triathlon is geen wedstrijd. Met de AmRo Triathlon vragen wij aandacht voor schoon water. Dat doen wij ondanks de crisis al jaren.

  In 2009 hebben wij een scheven schaats gereden. In 2009 hebben wij ivm de aanmelding van een broodzwemmer gemeend naast de aanmoedigingsprijs de Rie Mastenbroek Trofee prijzengeld uit te moeten keren. € 250,- voor de snelste vrouw en € 200,- voor de snelste man. De winnaar van de Rotterdam Swim 2009 meende dat hij naast de prijs als snelste man ook recht had op de aanmoedigingsprijs. Dat was niet het geval. Bovendien was ruimschoots voor de Rotterdam Swim 2009 al bekend dat de aanmoedigingsprijs net als in 2008 niet uitgekeerd zou worden vanwege gebrek aan sponsoren / de financiele crisis. Om dit soort problemen te voorkomen keren wij sinds 2009 geen prijzengeld meer uit en bepaalt Stichting Aquarius rond de kerstdagen wat met de opbrengst van de King Of The Rivers gedaan wordt. Kijk op http://www.swimforwater.com/projecten voor de projecten die wij de afgelopen jaren met steun van de deelnemers hebben kunnen realiseren.

 2. Martin - 24 juni 2013:

  @Gerard: Bedankt voor de link. De hele constructie klonk toch al vrij dubieus. Mijn geld gaat er in elk geval niet heen…

  Overigens snap ik niet waarom er in het persbericht gesproken wordt over een ‘wedstrijd’ . Op de site krijg ik namelijk de indruk dat het om een soort van toertocht gaat:
  http://www.amrotriathlon.com/route-bordjes/

 3. Gerard - 22 juni 2013:

  pas op wie je je geld geeft

  http://www.rijnmond.nl/nieuws/20-07-2010/winnaar-rondje-wacht-na-jaar-nog-steeds-op-prijs

 4. Erik Van Loon - 19 juni 2013:

  Je kunt in het tweede jaar ook alle startbewijzen in het tweede jaar samen met vrienden gebruiken.

 5. Martijn - 18 juni 2013:

  Je kunt het beste zelf even contact opnemen met de organisatie, maar in een notendop: deelnemers betalen eenmalig 1000 euro en mogen dan de komende 5 jaren meedoen. Per deelname krijgen ze dan 250 euro terug (of niet?!). Toch maar meedoen in Eupen denkk!

 6. Arnout - 17 juni 2013:

  Dan ben ik nu wel benieuwd naar de financieringsconstructie!

 7. Martijn - 15 juni 2013:

  Hoi Erik,
  Donderdag contact gehad met de organisator. Toen hij mij de financieringsconstructie / inschrijfprocedure uitlegde ben ik direct afgehaakt.
  Groeten,
  Martijn

 8. Erik Van Loon - 14 juni 2013:

  Beste Martijn en Arnout,

  Arnout bedankt voor het compliment en Martijn waarom ben je bang? Schrijf je gewoon in. Wie weet behoor jij wel tot de gelukkig die straks van Amsterdam naar Rotterdam zwemmen, fietsen en hardlopen.

  Bovendien krijgt iedereen die zich nu inschrijft maar niet kan / mag deelnemen 15% korting op een startbewijs in 2014.

  Erik Van Loon

 9. Martijn - 13 juni 2013:

  Dat zijn er inderdaad niet zoveel. Ik wil graag meedoen, maar ben bang dat het nu al niet meer kan…

 10. Arnout - 11 juni 2013:

  Ziet er leuk uit, maar… maximaal 12 deelnemers??