Franse meisjes en jongens en Duits mixed-team winnaars EK team relay

HOLTEN – Het EK triathlon voor neosenioren in Holten ging donderdagavond van start met de team relay voor de landenteams. In de serie van de junioren vrouwen won Frankrijk, evenals bij de
MANNEN
. In de mixed team relay voor de neosenioren ging de winst naar het Duitse team.

De meisjes werden vertegenwoordigd door twintig landenteams. Frankrijk pakte vanaf het begin af aan de voorsprong en liet deze niet meer los. Tweede werd Rusland en derde werd het eerste team van Groot-Brittannië (1:02:30). De Nederlandse teams werden twaalfde en zeventiende. Maar liefst 24 landenteams deden mee bij de jongens. De winst ging net als bij de meisjes ook hier naar het Franse team. Tweede werd Groot-Brittannië en derde werd Spanje. Het eerste Nederlandse team werd zestiende. Het tweede Nederlandse team finishte niet vanwege een val van Thomas Bennis van de fiets.

Tien teams stonden aan de start van de mixed team relay bij de neosenioren. Duitsland kwam als
eerste over de finish met Hanna Philippin, Maximilian Schwertz, Lisa Sieburger en Justus Nieschlag. Sieburger wist het gaatje dat in de eerste twee relays gaandeweg ontstond definitief te maken, waarna Nieschlag het afmaakte en onbedreigd finishte. De twee Russische teams werden tweede en derde. Het Nederlandse team, zonder regerend Europees kampioene Rachel Klamer, maar met Jasmijn van der Burg, Cornelis Scheltinga, Ilona Eversdijk en Omar Brons eindigde als negende.

Bronnen / Links:
Triathlon Holten