Unieke Nachttriathlon in Oud Gastel op
7 juni

OUD GASTEL – Waar in de Challenge Triathlon van Almere-Amsterdam rond 23.00 uur het doek valt over de wedstrijd, daar beginnen ze in Oud Gastel op vrijdagavond
7 juni aan een Nachttriathlon. Het dorp, waar jaarlijks in het derde weekeinde van juni de ‘gewone’ triathlon plaats vindt, haakt aan bij een Glazen-Huisproject in Gastel. Zes ondernemers stappen in een glazen huis om 100 uur aangevraagde plaatjes te draaien en andere geldinzamelingsacties op touw te zetten. De opbrengst van de acties gaat naar zwembad Blankershove in Oud Gastel dat geheel op vrijwilligers draait, maar inmiddels ook de subsidiekranen dichtgedraaid ziet worden. In dit zwembad liggen de ‘roots’ van de Gastelse triathlon in 1985. Het glazen huis komt bij het Veerhuis, ook het middelpunt van de 1eDivisie-triathlon op 22 juni dit jaar.

Er zijn 100 startplaatsen voor dit unieke evenement. Het recreatieve en ludieke karakter voert de boventoon al is het na het fietsen toegestaan om er lopend nog een wedstrijdje van de maken. Het parcours is grotendeels verlicht, maar we hanteren wel lampjes voor de deelnemers. In het zwemmen zijn de deelnemers
10 minuten actief, vervolgens zijn er fietsend drie groepen waar de triatleten zich bij aan kunnen sluiten. Een snelle, een gemiddelde en een minder snelle groep. Daar rijden ook enkele toptriatleten bij die hun medewerking hebben toegezegd. De fietsafstand is 12 kilometer oftewel drie rondes door een sfeervol verlicht Gastel. De tweede wissel is bij het zwembad en vervolgens lopen de deelnemers 4 kilometer in rondes. De finish ligt uiteraard pal voor het Glazen Huis, waar na binnenkomst van de laatste deelnemer een hopelijk mooi bedrag in de brievenbus kan worden gestopt. Rond middernacht worden de meeste deelnemers terug verwacht bij de finish. Daar staat ook microfonist Wim van den Broek, die voor de actie zijn 450 triathlon-shirts gaat veilen.

Slaapaccommodatie voor atleten van verder weg is in ‘t Veerhuis beschikbaar.

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek
‘t Veerke