Nieuwkerk toont vorm op duathlon Dordrecht

DORDRECHT – Wim Nieuwkerk is klaar voor het EK Powerman komend weekeinde in Horst aan de Maas. Vandaag won de Dinteloorder zijn laatste testwedstrijd in Dordrecht. Hij klopte daar nationaal kampioen Armand van der Smissen. Beiden geven al ruim 15 jaar kleur aan de duathlonsport. Na 2010 was het Nieuwkerks tweede winst in deze wedstrijd. Het brons was voor Gerben Schreurs, vorig jaar ook al de nummer drie van Nederland op deze discipline.

Beste duatlete in de tiende editie van De Elzen/Biesbosch duathlon was het aanstormend talent Dieuwertje Poort net als Van der Smissen afkomstig uit Tilburg. De wedstrijd bij de vrouwen was spannend, want Sandra de Jonge (net als Poort afkomstig uit de hardloopwereld) gaf maar drie seconden toe op de winnares. En ook Joyce Vrijenhoek zat binnen een minuut van het sprintende duo.

Als variant op het bekende duathlonformat werkt de organiserende Triathlonvereniging Dordrecht een interval-duathlon af. Dat wil zeggen dat er drie keer wordt gelopen en twee keer afgewisseld met fietsen. Deze formule is in grote duathlonlanden als Duitsland en Zwitserland erg populair.

 UITSLAGEN DUATHLON DORDRECHT (2,5L - 12F - 2,5L - 12F - 2,5L) 
MANNEN

-----------------------------
1 Wim Nieuwkerk 1.04.34
2 Armand van der Smissen 1.05.17
3 Gerben Schreurs 1.05.26
4 Coen de Wit 1.05.33
5 Thomas Buyle BEL 1.06.02
6 Nick Renders BEL 1.06.14
VROUWEN ----------------------------
1 Dieuwertje Poort 1.15.22
2 Sandra de Jonge 1.15.25
3 Joyce Vrijenhoek 1.15.59

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst