Bob Martens vijfde in triathlon Portocolom

PORTOCOLOM (ESP) - Bijna vijf jaar deed Bob Martens geen triathlons. Enkel duathlons stonden nog op het programma. Tot zondag, toen zag hij zijn kans schoon in de voormalige TriStar 111 van Mallorca. De wedstrijd, die zich na het ter ziele gaan van de TriStar marketingformule inmiddels gewoon noemt naar de plaats van handeling. De bij TriStar gebruikelijke afstanden, waarbij de nadruk op het fietsonderdeel ligt, bleven echter gehandhaafd.

Martens verloor niet eens zo gek veel tijd om het zwemonderdeel, dat hij lange tijd links liet liggen. Op het zware fietsparcours met de hoogste top van het Spaanse eiland de Sant Salvador erin, reed de Limburger zich de top-vijf binnen. Die positie hield hij vast op het relatief korte looponderdeel. De winst ging naar de Spanjaard Toni Colom, die successen van de Spaanse triathlon-Armada dit weekend compleet maakte. Bij de vrouwen was May Kerstens, nummer drie van de wereld op de Powerman-duathlon, als favoriete van start gegaan. Bij het fietsen viel zij echter uit.

UITSLAGEN 
TRIATHLON PORTOCOLOM (ESP)
(1Z - 100F - 10L)
MANNEN -----------------------------
 1 Toni Colom      ESP 3.33.23
 2 Andreas Dreitz    GER 3.40.15
 3 Sebastian Neef    GER 3.47.25
 4 Timothy van Houtem  BEL 3.47.42
 5 Bob Martens        3.48.40
VROUWEN ----------------------------
 1 Natascha Schmitt   GER 4.09.23
 2 Susan Blatt     GER 4.11.46
 3 Tine Holst      DEN 4.21.53 
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- International Triathlon Portocolom

Reageer

Reageren? Graag! Maar hou je wel aan onze huisregels.