Bob Martens vijfde in triathlon Portocolom

PORTOCOLOM (ESP) – Bijna vijf jaar deed Bob Martens geen triathlons. Enkel duathlons stonden nog op het programma. Tot zondag, toen zag hij zijn kans schoon in de voormalige TriStar 111 van Mallorca. De wedstrijd, die zich na het ter ziele gaan van de TriStar marketingformule inmiddels gewoon noemt naar de plaats van handeling. De bij TriStar gebruikelijke afstanden, waarbij de nadruk op het fietsonderdeel ligt, bleven echter gehandhaafd.

Martens verloor niet eens zo gek veel tijd om het zwemonderdeel, dat hij lange tijd links liet liggen. Op het zware fietsparcours met de hoogste top van het Spaanse eiland de Sant Salvador erin, reed de Limburger zich de top-vijf binnen. Die positie hield hij vast op het relatief korte looponderdeel. De winst ging naar de Spanjaard Toni Colom, die successen van de Spaanse triathlon-Armada dit weekend compleet maakte. Bij de vrouwen was May Kerstens, nummer drie van de wereld op de Powerman-duathlon, als favoriete van start gegaan. Bij het fietsen viel zij echter uit.

 UITSLAGEN TRIATHLON PORTOCOLOM (ESP) (1Z - 100F - 10L) 
MANNEN

-----------------------------
1 Toni Colom ESP 3.33.23
2 Andreas Dreitz GER 3.40.15
3 Sebastian Neef GER 3.47.25
4 Timothy van Houtem BEL 3.47.42
5 Bob Martens 3.48.40
VROUWEN ----------------------------
1 Natascha Schmitt GER 4.09.23
2 Susan Blatt GER 4.11.46
3 Tine Holst DEN 4.21.53

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
International Triathlon Portocolom