Alistair Brownlee terug aan de top

SAN DIEGO (USA) – De triathlon was aangekondigd als The Battle at the Beach, omdat Javier Gomez voor het eerst sinds de Olympische Spelen weer de degens kruiste met zijn grote rivaal en Londen-kampioen Alistair Brownlee. Maar de Spanjaard kwam er in de tweede WK-serie wedstrijd in San Diego niet aan te pas, terwijl Brownlee superieur was aan alles en iedereen. De Brit kwam als tweede uit het water, sloot aan in de grote kopgroep en liep veruit het beste van het hele veld. De Portugees Silva probeerde even aan te sluiten, maar moest Brownlee al snel laten gaan. De Zuidafrikaanse triatleet Murray – vorig jaar derde in San Diego – liep vervolgens nog voorbij Silva. De Portugees staat na de eerste twee wedstrijden wel aan de leiding in de WK-ranking. Brownlee zei na afloop dat hij de winter goed was doorgekomen, zonder bovenmatige trainingsinspanning. De looptraining had hij pas zes weken geleden weer opgepakt. Brownlee was na Londen alleen nog gestart in een race in Abu Dhabi. Pas aan de Amerikaanse kust ontmoette hij de wereldelite weer. Javier Gomez had niet de grote vorm, waarmee hij eerder in Auckland in de eerste wedstrijd wel toe sloeg. Maar toen was Brownlee nog rustig aan het trainen.

 UITSLAGEN ITU WTS TRIATHLON SAN DIEGO (USA) (Olympische afstand) 
MANNEN

-----------------------------
1 Alistair Brownlee GBR 1.47.16
2 Richard Murray RSA 1.47.38
3 Joao Silva POR 1.47.52
4 Steffen Justus GER 1.48.14
5 Mario Mola ESP 1.48.18
6 Adam Bowden GBR 1.48.22
7 Dmitry Ponyanskiy RUS 1.48.28
8 Javier Gomez ESP 1.48.38
9 Sven Riederer SUI 1.48.47
10 David McNamee GBR 1.48.54

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
International Triathlon Union