Drukbezochte zwemwedstrijd Duursportvereniging TTL

LEIDSCHENDAM – Zaterdag organiseerde Duursportvereniging TTL voor inmiddels de vierde keer een zwemwedstrijd voor triathlonverenigingen uit de omgeving. TRIP, RTC, De Zijl, De Dolfijn en TTL gingen met elkaar de strijd aan tijdens een stampvolle wedstrijdavond in het Leidschendamse zwembad De Fluit. Met ruim 70 deelnemers was het twee keer zo druk als voorgaande jaren.

De wintermaanden lenen zich uitstekend voor zwemtrainingen. Doordat in deze periode het aantal wedstrijden beperkt is, was de drempel om mee te doen aan deze zwemwedstrijd erg laag. De triatleten streden in informele sfeer tegen elkaar over afstanden van 25 tot 400 meter, individueel en in estafette. Ook was er een duurzwembaan waarin gedurende de avond iedere vereniging zoveel mogelijk meters bij elkaar kon zwemmen. Met 6250 meter was RTC uit Den Haag op dit onderdeel de onbetwiste winnaar.

Duursportvereniging TTL organiseert deze wedstrijden om een bijdrage te leveren aan de triathlonsport, de gezelligheid en de contacten tussen de verenigingen. Even geen wedstrijddruk of zwaarwegende belangen, geen grote prijzen en geen deelnamekosten, gewoon een leuke avond om aan het clubgevoel te werken.

Bronnen / Links:
– Thijs-Jan Gerbrands
– Duursportvereniging TTL, Leidschendam