Vrouwentriathlon breidt uit naar Nijeveen

Utrecht en Beesd kende al een Vrouwentriathlon, en nu komt er dit jaar op 8 juni ook eentje bij in het Drentse Nijeveen. “We willen de succesformule van de Vrouwentriathlon graag verspreiden over Nederland”, aldus bestuurslid Sione Jongstra. “We zien dat steeds meer vrouwen interesse krijgen in de triathlonsport. Om vrouwen in het noorden van dichtbij kennis te laten maken met de Vrouwentriathlon, hebben we besloten Nijeveen aan de agenda toe te voegen. Jarenlang is op deze locatie de triathlon van Nijeveen georganiseerd. We werken daarom nauw samen met de voormalige organisatoren. De faciliteiten en het parcours zijn er al. Nu alleen de deelneemsters nog!”

Een belangrijk kenmerk van de Vrouwentriathlon is de laagdrempeligheid. Er is keuze uit twee verschillende afstanden: 1/16 triathlon (250 m zwemmen, 10 km fietsen, 2,5 km hardlopen) of 1/8 triathlon (500 m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km hardlopen). Daarnaast staat ook gezelligheid hoog in het vaandel. Voor vrouwen die weinig ervaring hebben met triathlon, is dit evenement een perfecte manier om kennis te maken met deze veelzijdige sport. Ook zonder dure spullen is het mogelijk mee te doen. Geen racefiets? Geen probleem. Dan volbreng je het fietsonderdeel gewoon op de stadsfiets. Uiteraard zijn ook doorgewinterde triatletes van harte welkom.

Het is dit jaar de eerste keer dat de Vrouwentriathlon in Nijeveen wordt georganiseerd. Naast een editie in Drenthe, kunnen vrouwen ook terecht in het Gelderse Beesd (zondag 18 augustus) en het Utrechtse Leidsche Rijn (zondag 30 juni).

Bronnen / Links:
– Lianne van Rijn
Vrouwentriathlon