Topveld aan de start bij NK duathlon Tilburg

TILBURG – De Nederlandse duathlontop strijdt komende zondag in de Tilburgse wijk De Reeshof om de nationale titels op de korte afstand. De uitgesproken favorieten bij de vrouwen zijn Stefanie Bouma (afgelopen weekeinde nog negende op het WK), May Kerstens (kort geleden brons op het WK lange afstand), en titelverdedigster Ruth van der Meijden. Van der Meijden is hopelijk op tijd fit voor het NK in Tilburg. Het wereldkampioenschap moest ze afgelopen weekeinde nog laten schieten vanwege gezondheidsklachten. Tegenstand wordt met name ook verwacht van Jolien Janssen, Saskia Elemans en Ingrid Tempert. Bij de beloften zijn Talisa van der Fluit, Sharon Zuijdervliet en Jessica Oosterlo de te kloppen vrouwen.

In afwezigheid van verdedigend kampioen Mark Oude Bennink (wegens hielspoorklachten) wordt tij de
MANNEN
veel verwacht van Stefan van Thiel, maar elfvoudig Nederlands kampioen en thuisfavoriet Armand van der Smissen, Alexander Picard (leider in het NTB0-duathloncircuit), Caimin Stevens, hardrijder Cesar Beilo, Pim de Kok en Gerben Schreurs zijn enkele van de outsiders die het hen zeker lastig zullen willen maken. Opvallend is ook het duathlondebuut van oud-marathonloper Jeroen Veldhuis, die dit jaar ook al succesvol bleek in een aantal triathlons.

Bij de beloften zijn Erik van der Heijden, Cornelis Scheltinga en Anton Reijerse de favorieten. Maikel Zuijderhoudt maakt zijn rentree. Tilburger Joep Staps zal proberen zich in zijn woonplaats voorin het veld te handhaven. De juniorenraces beloven spannend en sterk bezet te worden. De gehele juniorenploeg voor het WK duathlon, aangevuld met een aantal sterke triatleten, wordt aan de start verwacht.

Bronnen / Links:
– NK Duathlon Tilburg
Nederlandse Triathlon Bond