May Kerstens derde op WK duathlon

May Kerstens - WK Powerman Zofingen 2012 (foto: John Raadschelders)ZOFINGEN (SUI) – In de zwaarste duathlon ter wereld is May Kerstens vandaag derde geworden. Het wereldkampioenschap lange afstand duathlon in het Zwitserse Zofingen werd voor de derde keer gewonnen door Joeri Vansteelant. Hij bleef nipt boven zijn eigen parcoursrecord. De Zweedse Eva Nystrom ruilde het zilver van vorig jaar in voor goud. Ook May Kerstens schoof een plaats op naar het brons.

Het was voor het eerst sinds 1996 (Irma Heeren) dat een Nederlandse duatlete op het podium van deze loodzware wedstrijd stond. Kerstens wist zich tijdens de laatste dertig kilometer lopen op te werken van de vierde naar de derde plaats. Ze finishte op 19 minuten van de Zweedse winnares. De Britse Europees kampioene Lucy Gossage (geworden in het Limburgse Horst) behaalde het zilver. Tineke van den Berg, eerder dit jaar winnares van de halve triathlon van Stein, debuteerde met een elfde plaats. Bij de
MANNEN
was Vansteelant zijn landgenoot Rob Woestenborghs vijf minuten de baas. De Deen Soren Bystrup werd derde. Beste Nederlander werd debutant Wim Nieuwkerk, die zijn huwelijksreis afsloot met deelname aan de klimrace en er op de twaalfde plaats finishte.

UITSLAGEN WK DUATHLON LD, ZOFINGEN (SUI) (10L - 150F - 30L)