Schreurs en Hakenberg winnen Hulsbeektriathlon en TTT

OLDENZAAL – Het spectaculaire slotstuk van de Twentse Triathlon Tour kreeg afgelopen zaterdag een passende apotheose. Met de jachtstart deed de organisatie een gouden greep en was tijdens de wedstrijd precies te volgen wie op welke plek lag in het klassement. Eddy Lamers leek lange tijd op weg naar de winst, maar Schreurs stelde tijdens het lopen orde op zaken. In 55:40 won hij de Hulsbeektriathlon en daarmee ook het eindklassement van de Twentse Triathlon Tour.

Schreurs startte als eerste tijdens de jachtstart, 19 seconden voor Eddy Lamers – het exacte verschil tussen beide triatleten na drie etappes. Lamers had Schreurs al snel te pakken bij het zwemmen en zwom ongeveer anderhalve minuut bij hem weg. Schreurs maakte op de fiets een groot deel van zijn achterstand ongedaan – Lamers begon nog wel als eerste aan het lopen – om tijdens het lopen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Guido Gosselink startte als derde en eerste master. Elf seconden later startte de nummer vier overall en derde senior, Remko Siers. Hij haalde Gosselink meteen bij met het zwemmen en ze kwamen tegelijk aan in de wisselzone, met een achterstand van 37 seconden op Schreurs, die ruim
2 minuten eerder was gestart. Op de fiets maakte Gosselink de wedstrijd hard en reed weg naar de derde overall plek en de winst bij de masters; Siers werd vierde overall en derde bij de senioren. De 16-jarige Thijs Wiggers verraste wederom met een goede triathlon (zevende) en een vierde plek in het eindklassement. Met een negende overall plek wist Erik Lentfert tweede te worden in de triathlon bij de masters achter Gosselink, maar kon Richard van Diesen niet van de tweede plek in de eindrangschikking afhouden. Lentfert was wel sterker in drie van de vier etappes, maar de bijna vier minuten opgelopen achterstand tijdens de aquathlon op dinsdag bleken te gortig. Daarmee werd de triatleet uit de stal van Step One derde in het klassement, achter TC Twente clubgenoot Gosselink en Van Diesen.

De jachtstart van de dames ging iets later weg dan gepland, aangezien dagrecreanten de achterste boei hadden losgemaakt en op het strand hadden gelegd. Hier was de spanning vooraf het grootst, omdat Lynn Peters en Simone Hakenberg na drie etappes exact gelijk stonden. De snelle zwemster Peters zwom meteen weg bij Hakenberg en begon met ruime marge aan het fietsen. Hakenberg wist bij het fietsen en lopen orde de wedstrijd te kantelen en won. Daarachter wijzigden de posities niet meer: Esmee Peters lag derde en bleef derde, net als Laura Drewes (vierde) en Chantal Wiggers (vijfde).

Bij de jeugd was Brian van Vliet, net als bijna de hele week, oppermachtig en won naast de triathlon het eindklassement, voor Boike Damhuis en Luca Hagemeyer. Lisanne Wiggers was de beste bij de meisjes en werd zelfs derde overall in de afsluitende triathlon. Zij won voor Joelle de Ruiter en Danique de Ruiter, maar beide zusjes uit Bovensmilde waren geen Tourdeelneemsters. Daardoor werd Wiggers in het eindklassement op het podium geflankeerd door haar TC Twente clubgenotes Anouk Weustink (tweede) en Jinthe Damhuis (derde).

Ook het publiek wist de finale van de Twentse Triathlon Tour te waarderen en was in grote getale naar recreatiepark Het Hulsbeek gekomen. Maar dit kan ook met het fantastische weer te maken hebben gehad.

 UITSLAGEN TRIATHLON OLDENZAAL (Achtste triathlon) 
MANNEN

-----------------------------
1 Gerben Schreurs 55:40
2 Eddy Lamers 56:12
3 Guido Gosselink 56:42 HMas
4 Remko Siers 57:33
5 Andre Plette 58:39
6 Erik Kosse 59:21
7 Thijs Wiggers 59:28
8 Ruud Blikman 1:00:31
9 Erik Lentfert 1:00:32 HMas
10 Swen Faber 1:00:42
VROUWEN ----------------------------
1 Simone Hakenberg 1:02:14
2 Laura Drewes 1:06:07
3 Lynn Peters 1:06:14
4 Esmee Peters 1:07:12
5 Elianne Huitema 1:08:16
6 Linda Nagel 1:08:18
7 Chantal Wiggers 1:09:03
8 Janke van Es 1:09:38
9 Lyan Blikman 1:10:46
10 Evelien Engbers 1:11:25

Bronnen / Links:
– Twentse Triathlon Tour