Eddy Lamers wint voor derde keer op rij in Doetinchem

DOETINCHEM – Voor de derde keer op rij heeft Eddy Lamers zondag de Stroombroek triathlon op zijn naam geschreven. Bij de vrouwen ging de winst in de negenentwintigste editie van deze wedstrijd – bij ontstentenis van titelverdedigster Grada Boschker, want net vijf weken geleden bevallen van een dochtertje – naar Sarah-Lynn Reuver, die overigens de wedstrijd vanaf de start leidde. De wedstrijd werd dit jaar gekweld door diverse regenbuien, hetgeen ook de nodige slachtoffers en bebloede ledematen kostte vanwege val- en glijpartijen op het natte en daardoor gladde asfalt.

Eerste slachtoffer was Martijn Paalman, die als eerste uit het water kwam, op zo’n dertig seconden gevolgd door Lamers. Op kop fietsend kwam Paalman ten val en moest daardoor de wedstrijd verlaten. Oud-profrenner Bram Schmitz leek echter geen last te hebben van de gladheid, en fietste iedereen ruim op afstand. Met 2,5 minuut voorsprong begon hij aan het lopen, maar daarna was het bekeken. Op het lopen ging het kaarsje bij Schmitz langzaam maar zeker uit, terwijl Lamers constant doortrok. In het slot van de derde ronde had Lamers Schmitz te pakken, waarna het voor hem een bekeken zaak was.

Op de achtste triathlon ging de winst ruim naar junior Tom Rademaker. Merijn Ellenkamp had gehoopt tijdens het zwemmen meer afstand te kunnen nemen, maar dat plan werkte helaas niet uit. In het Stroombroek volgde Rademaker Ellenkamps zog, wist zelfs in de wissel voorbij te steken. Op de fiets kon Ellenkamp de kop weer overpakken, maar moest constateren dat hij niet weg kon fietsen. Met wederom een snelle wissel begon Rademaker als eerste aan het lopen, om daarna niet meer om te hoeven zien. Bij de vrouwen was Cindy Brussé de snelste. Tijdens het zwemmen ging ze nog gelijk op met Esmee Peters – een dag eerder nog negende in Borne – maar daarna was het pleit al snel beslecht in het voordeel van Brussé.

 UITSLAGEN TRIATHLON DOETINCHEM 
MANNEN
(Kwart) -------------------- 1 Eddy Lamers 1.54.32
2 Bram Schmitz 1.56.51
3 Leon van Poelwijk 1.59.01
4 Sjoerd Hermsen 2.01.28
5 Peter-Jan Mol 2.01.47 VROUWEN (Kwart) ------------------- 1 Sarah-Lynn Reuver 2.13.39
2 Janine Swaak 2.15.22
3 Dorothé Vrieze 2.19.47
4 Lucy Overbeek 2.22.04
5 Majke Jansen 2.23.56
MANNEN
(Achtste) ------------------ 1 Tom Rademaker 56.32
2 Merijn Ellenkamp 58.44
3 Alexander Vandevelde 1.00.49
4 Roelof Lovink 1.01.21
5 Joppe Tigges 1.02.50 VROUWEN (Achtste) ----------------- 1 Cindy Brussé 1.05.45
2 Esmee Peters 1.08.48
3 Marian van Hilst 1.10.11
4 Carola Bremer 1.10.36
5 Astrid Riemslag 1.10.58

Bronnen / Links:
– Triathlon Stroombroek, Doetinchem / Braamt