Internationale topsport zaterdag in Holten

HOLTEN – De ITU Triathlon Premium European Cup brengt zaterdag weer internationale topatleten aan de start bij de triathlon van Holten. De 28e editie van het triathlonspektakel ziet atleten uit liefst 24 landen aan de start verschijnen. Daarnaast zijn er als gebruikelijk de nationale wedstrijden en het Holtens kampioenschap

Topfavoriete bij de internationale vrouwenrace is de winnares van vorig jaar, de Denekampse Rachel Klamer (foto). Zij keerde deze week terug van een hoogtestage, net als Sarissa de Vries. Voor de in Sportzone Limburg woonachtige Klamer wordt het haar laatste optreden in eigen land, voordat ze op 4 augustus in het Londense Hyde Park haar Olympisch debuut zal gaan maken. Naast Klamer en De Vries zullen ook Marieke van der Vegt en Ilona Eversdijk hun opwachting maken namens Nederland.

De elite MANNEN zien namen als Gregor Buchholz uit Duitsland, Marek Jaskolka uit Polen en de Australiër Ryan Fisher op de eerste startrij verschijnen. Namens Nederland doen Marco van der Stel, Youri Severin, Stefan van Thiel, Vincent Böhm, Evert Scheltinga, Jarrich van Woersem en Donald Hillebregt mee in het startveld van 68 elite-atleten.

Om 11.00 uur starten de elite-vrouwen hun zwemonderdeel in De Domelaar. De MANNEN beginnen hun race om 13.45 uur. In de tussentijd werken de junioren een Europacup-ontmoeting af. Na de elitewedstrijden vinden de age-group series en het Holtens kampioenschap plaats. De laatste deelnemer wordt rond 20.30 uur aan de finishlijn in het centrum van Holten verwacht, waarna het feest voortgezet kan worden rondom het centrale podium in het dorp.

Bronnen / Links:
Triathlon Holten
Nederlandse Triathlon Bond