Nicola Spirig pakt tweede WTS-zege op rij

KITZBÜHEL (AUT) – De Zwitserse Nicola Spirig heeft haar ‘winning streak’ nog steeds te pakken en zet zichzelf daarmee steeds nadrukkelijker in de schijnwerpers als een van de grootste titelkandidaten straks in Londen. Eerder dit jaar pakte ze al de Europese titel in Eilat en eiste ze de winst in de World Triathlon Series wedstrijd in Madrid op. Als tussendoortje won ze ook de Ironman 70.3 van Rapperswil-Jona, en zaterdag pakte ze haar tweede WTS-zege in de wedstrijd in Kitzbühel. Spirig was de snelste van de kopgroep van vijf die tijdens het lopen was ontstaan. In de eindsprint wist ze Lisa Norden naar het zilver te verwijzen.

Spirig zat vanaf de start goed in de wedstrijd. Al bij het zwemmen gaf ze nauwelijks wat toe op de snelsten, en met vijftien vrouwen wist ze tot twee minuten toe vooruit te geraken op de fiets. Gaandeweg werd wel duidelijk dat de achtervolgers er niet meer bij gingen komen, al konden ze in de laatste ronde, terwijl de leidende groep zich al aan het opmaken was voor de wissel en het lopen nog veertig seconden van hun achterstand goedmaken. Na de wissel werd al snel duidelijk dat de winnares zou komen uit een groep van zes met naast Spirig en Norden ook Andrea Hewitt, Barbara Riveros Diz, Sarah Groff en Jess Harrison. Deze groep bleef een groot deel van het lopen bijeen, alleen Groff moest aan het begin van de laatste loopronde lossen. In de sprint was de Zwitserse niet bij te houden. Norden was blij met haar tweede plaats, na het blessureleed dat haar sinds april aan de kant hield.

 UITSLAGEN ITU WTS TRIATHLON KITZBÜHEL (AUT) (Oympische afstand) 
VROUWEN ----------------------------
1 Nicola Spirig SUI 2:05:37
2 Lisa Norden SWE 2:05:40
3 Andrea Hewitt NZL 2:05:43
4 Barbara Riveros Diaz CHI 2:05:45
5 Jessica Harrison FRA 2:05:57
6 Nicky Samuels NZL 2:06:07
7 Sarah Groff USA 2:06:20
8 Kate McIlroy NZL 2:06:23
9 Anja Dittmer GER 2:06:39
10 Ashleigh Gentle AUS 2:06:41

Bronnen / Links:
International Triathlon Union