Johan Neevel en Brigit Landewe winnen in Rijssen

RIJSSEN – Bij de twintigste editie van de Pouw Triathlon in Rijssen waren zaterdag Johan Neevel en Birgit Landewe de snelsten van de ruim 500 deelnemers. Neevel was al bij het zwemmen zijn meest directe concurrenten, Peter van Grootheest en Arnoud van Garderen net te snel af. Als eerste ging hij het fietsparcours op en op dit onderdeel wist hij zijn voorsprong te vergroten. Door een snelle wissel en ruim een minuut sneller te fietsen dan Van Grootheest wist Neevel het hele parcours alleen op kop af te leggen. Achtervolger Van Grootheest kreeg het op het loopparcours nog even benauwd toen Van Garderen hem met een goede looptijd op de hielen zat. Van Grootheest kon echter met de tweede prijs richting Zwolle.

Bij de vrouwen was Landewe dit jaar voor inmiddels de vierde keer oppermachtig en liet alle dames ver achter haar. Janine Swaak en Yvonne van Dusschoten-van de Berg werden respectievelijk tweede en derde.

Op de achtste triathlon profiteerde Remko Siers van de late afmelding van Klaus Schlüter en maakte er eveneens een kop-staart overwinning van. Bij de vrouwen ging de winst naar Esmee Peters.

 UITSLAGEN TRIATHLON RIJSSEN 
MANNEN
(kwart) ----------------------- 1 Johan Neevel 1:49:08
2 Peter van Grootheest 1:51:23
3 Arnoud van Garderen 1:51:28 VROUWEN (kwart) ---------------------- 1 Brigit Landewe 2:02:01
2 Janine Swaak 2:09:13
3 Yvonne van Dusschoten 2:16:37
MANNEN
(achtste) --------------------- 1 Remko Siers 56:16
2 Marco Muller 56:51
3 Gerben Ronhaar 57:18 VROUWEN (achtste) -------------------- 1 Esmee Peters 1:04:04
2 Chantal Wiggers 1:05:43
3 Nienke Dijk 1:05:45

Bronnen / Links:
Pouw Triathlon Rijssen