Amerikaan jongleert zich door een triathlon heen

PERDIDO KEY (USA) – Inmiddels al wat ouder nieuws, maar wel dusdanig opmerkelijk dat we er toch even melding van maken. Bijna twee maanden geleden wist de 31-jarige Joe Salter namelijk een sprint-triathlon volledig jonglerend te volbrengen – zelfs tijdens het zwemonderdeel. Hij deed uiteindelijk bijna twee uur over de 400 meter zwemmen (in open water), 25 km fietsen en 6 km hardlopen tijdens de Mullet Man triathlon van 21 april.

Tijdens het zwemmen hield hij, zwemmend in rugslag met de benen, drie ballen hoog. Op de fiets hield hij met één hand twee ballen de hele tijd in de lucht, en tot slot jongleerde hij lopend naar de finish.

Salter doet al aan ‘joggling’ (jongleren tijdens het lopen, en ja dat schijnt ook ècht meer beoefenaren te hebben…) sinds 2008 en vond het wel een leuke uitdaging om het ook eens een triathlon te doen – hetgeen hem op wat lacherige reacties vanuit andere ‘jogglers’ kwam te staan. Hij heeft er tien maanden voor getraind om ook tijdens het zwemmen fietsen te kunnen blijven jongleren. Zo moest hij tijdens het fietsen af en toe de ballen met de andere hand opvangen om te kunnen schakelen.