Jonathan Brownlee wel naar de Spelen

MADRID (ESP) - Niet zijn twee jaar oudere broer en veelvraat Alistair, maar Jonathan Brownlee is de te kloppen man op de Olympische triathlon in eigen land. De Brownlee-broers domineren de sport al een paar jaar. Alistair was de eerste die de zeges aaneen reeg. Maar nu zijn broer Jonathan (22) in de rijen de profs is doorgedrongen en Alistair geblesseerd toekijkt, maakt Londen zich op voor een Brits feestje op de triathlon met Jonathan Brownlee en Helen Jenkins als topfavorieten. In Madrid, het laatste kwalificatiemoment voor de 55 mannen en 55 vrouwen op de OS-triathlon begin augustus, was Jonathan superieur aan een Russische troika bestaande uit Alexander Brukhankonv, Dmitry Polyanskiy en Ivan Vasiliev. De warmte, het selectieve parcours en de superioriteit van de Brit maakten dat de onderlinge verschillen hoog op liepen.

Nederlanders waren er na de uitschakeling van Jan vanBerkel twee weken geleden in San Diego bij de mannen niet meer bij.

UITSLAGEN 
ITU WTS TRIATHLON MADRID (ESP)
(Olympische afstand)
MANNEN ------------------------------
 1 Jonathan Brownlee   GBR 1.51.49
 2 Alexander Brukhankov RUS 1.52.28
 3 Dmitry Polyanskiy   RUS 1.52.54
 4 Ivan Vasiliev     RUS 1.53.17
 5 Maik Petzold     GER 1.53.33
 6 Hirokatsu Tayama   JAP 1.53.35 
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- International Triathlon Union

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.