Parcourskaarten Almere Holland Triathlon

De organisatie heeft de parcourskaarten voor de dertigste editie van de hele en halve triathlon van Almere bekend gemaakt. Het zwemmen vindt plaats in het Weerwater. Voor de hele of halve is dat dus respectievelijk twee ronden of één. Het Weerwater bevindt zich midden in het centrum van Almere-Stad en het zwemonderdeel is vanaf de kant goed te volgen.
Na het fietsen zullen de deelnemers langs het Weerwater richting het Kromslootpark met het kasteel rijden. Voor degene die Almere al vaker hebben gedaan is dat hetzelfde park waar je doorheen kwam zodra je de touwbrug had gepasseerd en weer richting de dijk reed. Nu rijd je dus echter tegen de richting in zoals je gewend was. Vandaar gaan we de polder in richting Lelystad en aan de andere zijde van de snelweg weer terug. Eenmaal in het centrum aangekomen rij je over de Esplanade in het hart van het stadscentrum om een nieuwe ronde in te gaan. Vier ronden voor de hele en twee voor de halve triathlon.

De organisatie heeft naar mijn idee hier een knap stukje werk geleverd bij het zoeken naar een nieuw parcours. Met gevoel voor historie de polder in, maar zeker de doorkomst door het stadscentrum over de Esplanade zal het gevoel geven van een stadstriathlon. Tel daarbij op dat je nu een ronde extra rijdt en je dus korter in de polder bent en je vaker voor familie en vrienden te zien bent.

Het looponderdeel start weer aan de Weerwaterzijde en vervolgens loop je richting de andere zijde van het Weerwater met een heen-en-weer gedeelte en een flinke lus in het parcours. Wederom vier ronden voor de hele en dus twee voor de halve. Ook hier geldt dat het parcours zeer toeschouwersvriendelijk is en er dus alle reden is om er langs de kant een feestje van te maken voor alle deelnemers en voor jezelf.

Belangrijk om te weten is dat het nu voor de halve triathlon ook mogelijk is om op zaterdagochtend je fiets in te leveren. In eerste instantie was bekend gemaakt dat ook de deelnemers aan de halve op vrijdag al de fiets moesten inleveren. De organisatie laat met het terugkomen op deze beslissing duidelijk merken goed te willen luisteren naar wat de deelnemers wenselijk vinden. Mocht je toch op de vrijdag al in Almere zijn dan mag je overigens ook nog steeds als deelnemer aan de halve je fiets inleveren, maar het is dus niet langer een verplichting. Kortom, voor mensen die van wat verder weg moeten komen is de stap om deel te nemen aan de halve een stuk vriendelijker geworden.

Laten we zien dat wij als deelnemers en toeschouwers ook zonder het specifieke Ironman- of Challenge-label een groot triathlonfeest kunnen bouwen. Met een beetje mazzel zit het weer ook weer eens een keertje mee en is deze nieuwe organisatie een schitterend dertigste jubileum  gegund.

Zwem:

Fiets:

Run:

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Één reactie

  1. Alibert Bok - 26 mei 2012:

    Eerste indruk van het parcourse is goed.
    Ik heb me zojuist ingeschreven voor de hele.
    Op voor de 12e finish.