Gastelse dubbelslag in Stadstriathlon Weert

WEERT - [updated] - Rob Musters en Gerbert van den Biggelaar legden vandaag hun wil op aan het deelnemersveld van de derde Stadstriathlon van Weert. Verrassend was wel dat Musters zijn eeuwige rivaal Van den Biggelaar klopte. Na het tweede onderdeel stapten ze nog zij aan zij van de fiets achter de naar later bleek gediskwalificeerde Cesar Beilo. Waarom Beilo precies een rode kaart opliep, ondanks een grote voorsprong op de fiets, is niet bekend. Op het looponderdeel is de paar jaar oudere Musters afgelopen winter met sprongen vooruit gegaan. De onderwijzer liep een dikke minuut sneller dan de voormalig juniorenkampioen van Nederland. Meteen neemt Musters de leiding in de Quasar Apex Triathlon Series, waarvan de vierde wedstrijd toevallig in zijn woonplaats wordt gehouden.

Het podium werd gecompleteerd door Frank Heestermans. Beste prestatie kwam van Neiske Becks die vorig jaar vanwege blessures de jacht op Olympische deelname moest staken. Nu is de Limburgse helemaal terug, eindigde elfde tussen de mannen en bleef de concurrentie tien minuten voor.

[Update] Cesar Beilo, die bij het fietsen 3,5 minuut voorsprong had op achtervolgers Rob Musters en Gerbert van den Biggelaar werd gediskwalificeerd omdat hij langs een paar pilonnen reed om een gedubbelde renner te passeren. De Bredase triatleet verklaarde later dat hij dat uit veiligheidsoogpunt wel moest doen. Beilo verwijt de organisatie dat 170 deelnemers op een parcours van 6 kilometer met straten van ongeveer twee meter breedte zijn uitwijkmanoeuvre moet billijken. Tijdens het looponderdeel meende de microfonist in Gerbert van den Biggelaar de gediskwalificeerde Beilo te ontdekken. De speaker maande Van den Biggelaar tot stoppen. Die besloot vervolgens de wedstrijd nog wel uit te lopen, maar van een echte wedstrijd was geen sprake meer. Het wedstrijdverloop werd dus wel enigszins beïnvloed.

UITSLAGEN 
TRIATHLON WEERT
MANNEN (OD) -------------------------
 1 Rob Musters        1.58.52
 2 Gerbert van den Biggelaar 2.00.02
 3 Frank Heestermans     2.01.34
 4 Peter Res         2.04.08
 5 Dirk Baelus      BEL 2.06.55
VROUWEN (OD) ------------------------
 1 Neiske Becks        2.08.28
 2 Liesbeth de Schrijver BEL 2.18.47
 3 Jony Heerink        2.20.52 
 4 Jacomina Eijkelboom    2.24.18
 5 Helga Monsieur       2.31.07
MANNEN (NK Junioren, SD) ------------
 1 Jorik van Egdom      1.05.34
 2 Bryan de Kraker      1.05.56
 3 Max Biewer         1.06.09
 4 Bas de Waal        1.06.52
 5 Marco Akershoek      1.07.45
VROUWEN (NK Junioren, SD) -----------
 1 Anke de Boer        1.15.37
 2 Maya Kingma        1.15.59
 3 Jasmijn van der Burg    1.16.12
 4 Jeanine Kocken       1.17.38
 5 Britt de Waal       1.18.44 
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- Stadstriathlon Weert

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

7 reacties

 1. Wim vd Broek - 21 mei 2012:

  Rob,
  In de rubriek Gastelse Atleten Onderweg heb je kunnen lezen dat ik jouw prestatie (en die van 139 anderen) wel degelijk hoog aansla. Het is een zinnetje geweest dat er tussen glipte in de melee van wedstrijden afgelopen weekend. Zoals ik ook nog even repte van de Scott Series ipv Quasar-Apex Triathlon Series (ook dat stond niet gelijk goed, vrees ik).
  Jammer dat het een wedstrijd met zo’n verhaal werd. Het stelt de prestaties te snel in de schaduw van zo’n incidentje. Soms denk ik ook weer wel: da’s Holland op z’n smalst. Maar ja.

 2. Rob Musters - 21 mei 2012:

  Ik heb er toch een flinke wedstrijd van gemaakt hoor. Om nou in dit verslag te zetten dat van een echte wedstrijd geen sprake meer was….. Dan doe je zo’n 140 atleten behoorlijk tekort!
  En waarom eigenlijk Beilo meteen uit de wedstrijd halen? Zou een strafbox hier geen betere optie zijn? Ik heb zelf verschillende deelnemers aan de verkeerde kant van de pionnen zien rijden. Die komen ermee weg en de koploper wordt eruit gehaald. Schandelijk en vooral jammer! Ik had graag nog harder willen strijden voor de eerste plaats. Dat Gerbert dan ook nog wordt gesommeerd om uit de wedstrijd te stappen is echt een hele grote fout! Super dat hij gewoon doorgelopen is!

 3. Jan Bos - 21 mei 2012:

  De serie wedstrijden waar Weert deel van uit maakt heeft voor 2012 een nieuwe sponsor. Als gevolg daarvan is ook de naam gewijzigd in; Quasar-Apex Triathlon Series

 4. Cesar Beilo - 21 mei 2012:

  FYI: verwijten klinkt erg zwaar, ik heb alleen genoemd dat dit te verwachten is met 170 deelnemers op een fietsparcours van amper 6 kilometer dat op sommige plaatsen hooguit 2 meter breed is met snelheidsverschillen van meer dan 10 kmu tussen deelnemers. In dit geval, in de chicane van op de terugweg, was keihard remmen en hopen niet te crashen, iemand de berm in rijden of een pilon negeren waarbij ik uiteraard had gekeken of er geen tegenliggers waren. Verder wat Maarten zegt, opmerkelijk dat ik als solo koploper twee motoren meekrijg waar er in sommige waaiers achter mij genoeg te controleren viel.

 5. frits Cloudt - 20 mei 2012:

  Cesar beilo kreeg rood omdat hij meerderemalen de verkeerde weghelft koos tijdens het fietsen. Dit was gevaarlijk vanwege tegemoetkomend verkeer en parkoersafkorting.

 6. Maarten van Kooij - 20 mei 2012:

  Ceasar kreeg rood vanwege een pionnetje links nemen ipv rechts. Zeer kansloos van de jury om in een wedstrijd waarin verschrikkelijk veel vals gespeeld werd hier zo strikt in te zijn. Er hadden dan ook minstens 27 man DQ moeten krijgen vanwege stayeren, want er reden complete pelotons op t parcours. Maar ja… ‘t is maar hobby zullen we maar zeggen.

 7. Alain - 20 mei 2012:

  Goed gedaan Rob!