Gastelse dubbelslag in Stadstriathlon Weert

WEERT – [updated] – Rob Musters en Gerbert van den Biggelaar legden vandaag hun wil op aan het deelnemersveld van de derde Stadstriathlon van Weert. Verrassend was wel dat Musters zijn eeuwige rivaal Van den Biggelaar klopte. Na het tweede onderdeel stapten ze nog zij aan zij van de fiets achter de naar later bleek gediskwalificeerde Cesar Beilo. Waarom Beilo precies een rode kaart opliep, ondanks een grote voorsprong op de fiets, is niet bekend. Op het looponderdeel is de paar jaar oudere Musters afgelopen winter met sprongen vooruit gegaan. De onderwijzer liep een dikke minuut sneller dan de voormalig juniorenkampioen van Nederland. Meteen neemt Musters de leiding in de Quasar Apex Triathlon Series, waarvan de vierde wedstrijd toevallig in zijn woonplaats wordt gehouden.

Het podium werd gecompleteerd door Frank Heestermans. Beste prestatie kwam van Neiske Becks die vorig jaar vanwege blessures de jacht op Olympische deelname moest staken. Nu is de Limburgse helemaal terug, eindigde elfde tussen de MANNEN en bleef de concurrentie tien minuten voor.

[Update] Cesar Beilo, die bij het fietsen 3,5 minuut voorsprong had op achtervolgers Rob Musters en Gerbert van den Biggelaar werd gediskwalificeerd omdat hij langs een paar pilonnen reed om een gedubbelde renner te passeren. De Bredase triatleet verklaarde later dat hij dat uit veiligheidsoogpunt wel moest doen. Beilo verwijt de organisatie dat 170 deelnemers op een parcours van 6 kilometer met straten van ongeveer twee meter breedte zijn uitwijkmanoeuvre moet billijken. Tijdens het looponderdeel meende de microfonist in Gerbert van den Biggelaar de gediskwalificeerde Beilo te ontdekken. De speaker maande Van den Biggelaar tot stoppen. Die besloot vervolgens de wedstrijd nog wel uit te lopen, maar van een echte wedstrijd was geen sprake meer. Het wedstrijdverloop werd dus wel enigszins beïnvloed.

 UITSLAGEN TRIATHLON WEERT 
MANNEN
 (OD) ------------------------- 1 Rob Musters 1.58.52
 2 Gerbert van den Biggelaar 2.00.02
 3 Frank Heestermans 2.01.34
 4 Peter Res 2.04.08
 5 Dirk Baelus BEL 2.06.55 VROUWEN (OD)
------------------------ 
1 Neiske Becks 2.08.28
 2 Liesbeth de Schrijver BEL 2.18.47
 3 Jony Heerink 2.20.52
 4 Jacomina Eijkelboom 2.24.18
 5 Helga Monsieur 2.31.07 
MANNEN
 (NK Junioren, SD) 
------------ 
1 Jorik van Egdom 1.05.34
 2 Bryan de Kraker 1.05.56
 3 Max Biewer 1.06.09
 4 Bas de Waal 1.06.52
 5 Marco Akershoek 1.07.45 VROUWEN (NK Junioren, SD) 
----------- 
1 Anke de Boer 1.15.37
 2 Maya Kingma 1.15.59
 3 Jasmijn van der Burg 1.16.12
 4 Jeanine Kocken 1.17.38
 5 Britt de Waal 1.18.44

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Stadstriathlon Weert