Denteneer en De Smedt wederom de sterksten in Roosendaal

ROOSENDAAL - Net als een week eerder in Bergen op Zoom was ook in de tweede wedstrijd van het Zuidwest-Nederlandse zwemloopcircuit de Belg Peter Denteneer de snelste. Dit keer was hij echter de enige Belg op het mannenpodium. Achter hem pakten Erik-Simon Strijk en - wederom - Rob Musters plaats twee en drie. Wederom was de Belg al na het zwemmen ver, heel ver vooruit. Pas zo’n anderhalve minuut na hem hees de eerstvolgende deelnemer zich uit het water van zwembad ‘De Stok’.
Bij de vrouwen wel een bijna geheel Belgisch podium: winnares Eline De Smedt, die ook vorige week op de hoogste trede stond, werd geflankeerd door Anke Matthysen en de in België woonachtige Nederlandse Bianca van de Kieboom. Op de korte afstand ging de winst net als in Bergen op Zoom naar Stijn Noens en Kirsten Nuyens.

AMERSFOORT - In de Fietsschop De Berg zwemloop van Amersfoort waren het Marieke van der Vegt en Youri Severin die vanaf de start de wedstrijd controleerden. Wel wist Vincent Böhm tijdens het zwemmen de schade nog beperkt te houden tot enkele seconden. Daarna was Severin gezien. Achter Böhm bleef het even een klein minuutje stil voordat Martin Pet en Frank Heestermans het water verlieten. Zij vormden verder geen bedreiging voor de tweede plaats.

UITSLAGEN 
ZWEMLOOP ROOSENDAAL
(1000Z - 10L)
MANNEN -----------------------------
 1 Peter Denteneer   BEL  44.06
 2 Erik-Simon Strijk      44.53
 3 Rob Musters         46.24
 4 Tom Mets       BEL  47.15
 5 Maatias Laureys   BEL  49.54
VROUWEN ----------------------------
 1 Eline de Smedt    BEL  55.46
 2 Anke Matthyssen   BEL  57.23
 3 Bianca van de Kieboom   1.02.44
 4 Annalies Oomen      1.05.01
 5 Ilona Kamps        1.09.03
UITSLAGEN 
ZWEMLOOP AMERSFOORT
(1000Z - 10L)
MANNEN -----------------------------
 1 Youri Severin        42.54
 2 Vincent Bohm        45.57
 3 Frank Heestermans      47.35
 4 Sjoerd Veltman       48.00
 5 Frank Heldoorn       50.38
VROUWEN ----------------------------
 1 Marieke van der Vegt    53.04
 2 Jony Heerink        56.23
 3 Hilly Panjer        56.58
 4 Linda van Wely       57.28
 5 Andrea Jochems       59.14
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- AV Triathlon, Amersfoort
- Werkgroep Triathlon Zuidwest Nederland

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.