Siers en Peters winnen Euregio-zwemloop Enschede

ENSCHEDE – De oude garde moet op haar tellen gaan passen komend triathlonseizoen bij Triathlon Club Twente. Remko Siers kon met een uiterste inspanning nog net aanstormend talent Ynze Keulstra van zich afhouden bij de Euregio Zwemloop in Enschede. Siers en Keulstra zullen dit jaar ook beiden van de partij zijn bij de Eredivisie Triathlon voor het team van TCT. Bij de dames was Lynn Peters op beide onderdelen master Saskia Bekhuis te snel af.

TCT had het evenement samen met de NTB aangemerkt als regionaal talentherkenningsevenement. De opkomst van sporters buiten de eigen vereniging mocht echter mager genoemd worden. De opvallendste prestaties kwamen allen voor rekening van leden van de organiserende vereniging. Er waren nog geen atleten die al direct aan de selectielimieten van de NTB voldeden. Wel zag NTB-talentcoach Peter Scheres een aantal jonge atleten met aanleg voor de zwem-loopcombinatie.

 UITSLAGEN ZWEMLOOP ENSCHEDE (500Z - 5L) 
MANNEN
---------------------------- 1 Remko Siers 25.02
2 Ynze Keulstra 25.04 M16
3 Edward Hertsenberg 25.54
4 Erik Verburg 27.24
5 Thijs Wiggers 27.50 M16 VROUWEN --------------------------- 1 Lynn Peters 28.18 V16
2 Saskia Bekhuis 28.55
3 Janeri Froberg 29.36 V16
4 Deborah Wissink 32.27 V16
5 Lisanne Baltussen 33.28

Bronnen / Links:
– Guido Gosselink
Triathlon Club Twente