Wim Nieuwkerk doet volgend jaar stapje terug

In een interview in BN De Stem heeft Wim Nieuwkerk laten weten dat hij na dit jaar de wedstrijden in het buitenland verder zal laten voor wat zij zijn. Het WK lange afstand in Zofinggen op
2 september wordt zijn afscheid van de duathlon op internationaal niveau.

Zelf omschrijft hij ‘dat stapje terug’ als een gevoel waaruit blijkt dat de wereld meer leuke, sportieve uitdagingen kent. “Ik heb me vijftien jaar maximaal gegeven aan de duathlon, nu wil ik andere zaken proeven. Een marathon lopen of mezelf wat vaker laten zien in wielerwedstrijden. Al ben ik niet gemeen genoeg om voorin mee te doen met die waaghalzen. Het is simpelweg een keuze voor het andere”, aldus Nieuwkerk. Daarnaast werkt hij tegenwoordig al bijna fulltime, en verbouwt hij in Dinteloord een dijkwoning tot toekomstig onderkomen waar hij eind maart met zijn partner Lisette hoopt in te trekken. In augustus trouwen ze.

In Zofingen wil Nieuwkerk nog één keer bewijzen dat hij als nuchtere Hollander in zijn discipline wel bij de beste tien van de wereld hoort. Een podiumplaats beschouwt hij als utopie, een plaats bij de eerste acht als mogelijk.

Meer is te lezen in het artikel in BN De Stem