Sportmaster organiseert mental coaching clinics

SOEST – In de komende maanden organiseert Sportmaster, het bedrijf van oud-triatleet Huub Stammes, een serie clinics rond het thema ‘mental coaching’. Deze clinics worden beurtelings verzorgd door Sandra Meeuwsen en Edith Rozendaal. De eerste in de serie is inmiddels geweest, de eerstvolgende (verzorgd door Sandra Meeuwsen) wordt gehouden op woensdagavond 16 november, dit keer met als onderwerp “doelen stellen”. Het volledige programma voor de komende maanden vind je hier. De clinics duren van 20.00 tot 22.00 uur. De minimale groepsgrootte is acht personen, de maximale zestien. De kosten voor deelname bedragen per keer 25 euro per persoon. Aanmelden kan via info @ sportmaster.nl of telefonisch op 035-8200180.

Veel mensen hebben de neiging om te hoge, onhaalbare doelen te stellen, zo ook in de sport. Tijdens de clinic van 16 november leer je je doelen SMART te maken, en als dit niet lukt, dan gaan we kijken waarom dat zo is. We gaan de winter in; de dagen worden korter en kouder. Hoe blijf je in die donkere maanden toch lekker bezig met jouw sportdoel? Op deze avond leer je hoe je negatieve, demotiverende gedachten (“Het is zo koud” / “Ik ben zo moe / Het regent”) om kunt zetten naar een positieve en stimulerende zelfspraak, waardoor je juist wel gaat sporten. En mocht je hier moeite mee blijven hebben, dan onderzoeken we waarom dat zo is. Tot slot voeren we samen een geleide visualisatie uit, waarbij we jouw sportdoel voor na deze winter maximaal aantrekkelijk en haalbaar maken.

Mental coach Sandra Meeuwsen presteerde in de jaren ‘90 verdienstelijk als triatlete, en is nu nog steeds – als liefhebber – te vinden op de fiets, in het water en in het bos. Zij geniet ervan sporters op alle niveaus te begeleiden bij het realiseren van hun doelstellingen. Sandra helpt bij het wegnemen van faalangst en andere blokkades op identiteitsniveau.

Edith Rozendaal is sinds 2006 praktijk sportpsycholoog VSPN (Vereniging voor Sport Psychologie in Nederland). Ze begeleidt sporters bij het versterken van hun concentratie, zelfvertrouwen, motivatie en het omgaan met wedstrijdspanning. Ook adviseert zij sporters die te kampen hebben met blessures, overtraindheid en conflicten in de sport. Zelf doet zij momenteel recreatief aan hardlopen, fietsen, yoga en schaatsen. In het verleden heeft ze competitief gevolleybald en getennist.

Bronnen / Links:
– Huub Stammes
Sportmaster