ITU WK lang: gaan Sudrie en Steffen op herhaling?

HENDERSON (USA) – Komend weekend staat in Nevada het WK triathlon over de lange afstand gepland, op nagenoeg dezelfde locatie waar begin september het Ironman 70.3 wereldkampioenschap plaatsvond: Lake Las Vegas. De organisatie die tekent voor de wedstrijd is echter een andere, namelijk het team van de Silverman Triathlon. De wedstrijd wordt afgewikkeld over de O3-afstand, dus 4 km zwemmen, 120 fietsen en 30 lopen.

Sylvain Sudrie zal zijn in Immenstaddt veroverde wereldtitel komen verdedigen. Als hij slaagt, dan zal hij de vijfde atleet in de geschiedenis van het WK lang zijn die dat lukt. Hij zal het echter niet cadeau krijgen. Landgenoot Julien Loy, die in Almere in 2008 zijn tweede wereldtitel pakte, zal op zoek gaan naar titel nummer drie. Maar getuige zijn vorm op dit moment zullen misschien meer ogen gericht zijn op Michael Raelert. Al blijft het afwachten of hij voldoende hersteld zal zijn van zijn podiumplaatsen in Austin en Miami in de afgelopen weken. Maar ook Jordan Rapp, Kieran Doe, Joe Gambles en David Dellow zijn niet uit te vlakken tegenstrevers.

Ook bij de vrouwen staat de regerend wereldkampioene aan de start: Caroline Steffen, maar ook zij zal te maken krijgen met een sterke competitie. Niet alleen van oud-wereldkampioene Leanda Cave, maar ook van Mary Beth Ellis en Erika Csomor en de regerend Europees kampioene Camilla Pedersen. Yvonne van Vlerken, vorig jaar nog tweede bij het WK in Immenstadt, is er niet bij. Wel Marijke Zeekant (die uitkomt in de age-group 55-59), haar partner Pim Veeger (50-54) en René Poppe (45-49)

De wedstrijd zal naar verwachting een pittige worden. Nog even afgezien van het algemene klimaat in Nevada, krijgen de deelnemers een fietsonderdeel door het natuurgebied van Lake Mead, waarin maar liefst 2100 hoogtemeters moeten worden overbrugd. Ook het loopparcours kent ruim 600 hoogtemeters.

Bronnen / Links:
International Triathlon Union