Holland Triathlon Almere verhuist terug naar Almere-Stad

ALMERE – Naast de wijzigingen die al eerder bekend werden in het programma van de Holland Triathlon van Almer, is vrijdag bekend gemaakt dat ook de start- en finishlocatie in 2012 anders zullen zijn dan de laatste jaren. De wedstrijd gaat weer terug naar het starthart van Almere. De start en finish van de triathlon zal volgend jaar plaatshebben op de Esplanade in het centrum van Almere.

De Holland Triathlon verruilde medio jaren negentig Almere-Haven al voor Almere-Stad, met een fietsparcours op de Hoge Ring en de finish op het Stadhuisplein. In 2002 keerde het evenement terug naar Almere-Haven. En nu gaan start en finish wederom richting Almere-Stad. De organisatie verwacht dat dit zal leiden tot nieuwe allianties met bedrijven en (onderwijs)instellingen, grotere aantallen deelnemers en meer publiek. Ook neemt de ruimte voor de voorzieningen voor de atleten neemt zodanig toe, dat het comfort optimaal kan zijn en het aantal deelnemers weer kan groeien. Ook voor het stadion en het parcours biedt de nieuwe locatie meer mogelijkheden. Duidelijk is dat met de keuze voor de start op die locatie het zwemonderdeel sowieso zal plaatsvinden in het Weerwater, in plaats van zoals tot nu toe gebruikelijk in het Gooimeer. Wat de nieuwe start- en finishlocatie voor gevolgen gaat hebben op de concrete inrichting van het fiets- en loopparcours is op dit moment nog niet bekend.

Bronnen / Links:
– Jefry Visser
Holland Triathlon, Almere