Heerssema grijpt de tiende Twentse Triathlon Tour

OLDENZAAL – De tiende editie van de Twentse Triathlon Tour heeft zaterdag een overwinning opgeleverd voor Jan-Roelf Heerssema. Wist hij vorig jaar Guido Gosselink in het eindklassement nipt met twee seconden voor te blijven, ditmaal was hij ongenaakbaar. Hij was bij alle etappes de snelste en sloot de Hulsbeek triathlon ook in stijl af: met een zege. Clubgenote Brigit Landewe flikte hetzelfde kunstje bij de dames.

De achtste triathlon was de afsluiter van een enerverende week. Grootste concurrent van Heerssema was Eddy Lamers. Nummer twee in het klassement, Marco Vernooij, ging niet van start en koos voor de kwart-triathlon van Weesp in plaats van de slotwedstrijd in Oldenzaal. Lamers gooide eerder deze week al zijn eigen glazen in tijdens de aquathlon door teveel te zwemmen en te lopen. Voor het klassement waren de kaarten daardoor al geschud, maar Lamers maakte er een echte strijd van door zaterdag bij de Hulsbeek triathlon met de snelste zwemtijd van de dag te openen. Het antwoord van Heerssema kwam op de fiets: daar zette de Enschedeër de snelste split van de dag neer. Lopend was Lamers weer sneller, maar niet genoeg om de opgelopen schade tijdens het fietsen ongedaan te maken: Heerssema pakte de winst met acht seconden. Derde van de dag was Rudi Jansen, exact een minuut sneller dan Willem Schreurs die het podium op mocht als nummer drie in het eindklassement.

Landewe wist bij de dames ook het laatste onderdeel te winnen, al moest ze daarvoor alles uit de kast halen. Cindy Brussé was na het fietsonderdeel ruim een minuut sneller, maar Landewe vloog de laatste vijf kilometer over het loopparcours en boog de achterstand om in een positieve marge van zestien seconden. In het eindklassement stonden beide dames op dezelfde plaats op het erepodium, aangevuld met Simone Hakenberg.

Bij de heren masters was de spanning vooraf al weg: Richard van Diesen had al een comfortabele voorsprong op zijn concurrenten. In de afsluitende triathlon moest hij het echter afleggen tegen een losse deelnemer, niemand minder dan Luc Huntjens.

 UITSLAGEN TRIATHLON OLDENZAAL (Achtste triathlon) 
MANNEN
--------------------------- 1 Jan-Roelf Heerssema 53.48
2 Eddy Lamers 53.56
3 Rudi Janssen 56.21
4 Willem Schreurs 57.21
5 Bart van der Wal 58.41
6 Timen Smit 59.04
7 Luc Huntjens 59.31
8 Richard van Diesen 59.35
9 Caimin Stevens 59.39
10 Onno de Boer 59.48 VROUWEN -------------------------- 1 Brigig Landewe 1.01.02
2 Cindy Brussé 1.01.18
3 Simone Hakenberg 1.02.14
4 Pien Keulstra 1.04.30
5 Monique Elfrink 1.04.58
6 Esmee Peters 1.06.55
7 Deborah Wissink 1.07.18
8 Esther Geerlings 1.08.14
9 Evelien Engbers 1.08.46
10 ingrid Tempert 1.08.58

Bronnen / Links:
– Bart van der Wal, Erik Lentfert
– Twentse Triathon Tour