Youri Severin en Corine Nelen pakken slotwedstrijd ATC

ALMERE – Zondag culmineerde het Almeers Triathlon Circuit in een spannende finale tijdens de ATC Warners Huis en Tuin Triathlon. Het was een dag met veel uitersten qua weersomstandigheden. Op de korte afstand gingen Davy Heysteeg en Sofie Panneman als snelsten over de streep. Op de sprintafstand wonnen Jarrich van Woersem en Jony Heerink de dagprijzen en op de Olympische afstand zegevierden Youri Severin en Corine Nelen. In totaal startten zo’n 270 atleten over de verschillende afstanden.

Foto: Martijn Boot pakt de tweede plaats in de wedstrijd èn de circuitwinst.

Al in de openingsmeters van de 1500 meter zwemmen liet Severin zien de snelste zwemmer van de dag te zijn. Naaste achtervolgers Bob de Vries, Johan Neevel en Rob Musters lieten een gat vallen dat gedurende de afstand opliep tot anderhalve minuut. Op de fiets liet Martijn Boot zien over de beste fietsbenen te beschikken. Samen met Neevel rukte hij tijdens het fietsen op tot voorbij Severin. Ook Diederik Scheltinga liep tot op het wiel van Severin in. Als twee duo’s arriveerden de atleten in de wisselzone, waarbij Boot en Neevel een voorsprong van twee minuten verdedigden.
Echter, deze voorsprong ging tegen een ontketend lopende Severin binnen zes kilometer in rook op. Boot kon de schade beperkt houden tot 40 seconden, waarmee hij tevens zijn eerste plaats in het Almeers Triathlon Circuit veilig stelde. Scheltinga finishte als derde, voor eerste master Neevel, die daarmee na zijn winst in Heerenveen daags ervoor een tweede mooie klassering neerzette.

De snelste vrouw van de dag was Corine Nelen, die op de fiets Marleen Vos wist in te rekenen. Vos kwam nog ruim als eerste dame uit het water, maar haar voorsprong op Nelen was onvoldoende om haar leidend door het fietsonderdeel heen te krijgen. Beiden liepen vervolgens sterk. Nelen won hiermee niet alleen de wedstrijd, maar ook het circuit kan op haar palmares worden bijgeschreven. Hilly Panjer finishte hierna als eerste master bij de vrouwen. Jong talent Ashley Stienen pakte een derde plaats achter Nelen en Vos.

Op de sprintafstand was er een kop-staart-overwinning te noteren voor Van Woersem. Na in de stromende regen als eerste de Hoge Vaart te verlaten noteerde de junior een snelle fietstijd, wat hem een voorsprong van anderhalve minuut op Gert Hardeman, Joost de Boer en Milan Brons. Tijdens het looponderdeel zijn er veel positiewisselingen geweest, maar geen daarvan ging ten koste van de eerste positie van Van Woersem. Uiteindelijk wist Jordi Caspers een vijfde plaats bij de wissel om te buigen in een tweede plaats in de wedstrijd. Hiermee was hij eerste senior over de streep. Broers Joost en Freek de Boer completeerden het podium bij de senioren. Toevalligerwijs waren het de broers Milan en Omar Brons die de tweede en derde plaats bij de junioren opstreken.

Op de korte afstand pakte Davy Heysteeg een dubbelslag. Alleen bij een overwinning zou hij zeker zijn van de eindoverwinning in het Almeers Triathlon Circuit. En Heysteeg deed dit met verve. De nummer twee, de sterk lopende Gjalt Panjer, kwam niet dichter dan drie minuten van de ontketende Heysteeg. Michael Dal werd knap derde. Al op de vijfde plaats overall kwam Panneman als eerste vrouw binnen. Zij werd kort gevolgd door Romy Spoelder en Lotte de Jong.

UITSLAGEN TRIATHLON ALMERE  
MANNEN
(OD) ------------------------- 1 Youri Severin 1.53.45
2 Martijn Boot 1.54.22
3 Diederik Scheltinga 1.56.04
4 Johan Neevel 1.56.23 H40
5 Thomas Naasz 1.58.55 VROUWEN (OD)
------------------------
1 Corine Nelen 2.12.59
2 Marleen Vos 2.14.38
3 Hily Panjer 2.17.21 D40
4 Ashley Stienen 2.19.43
5 Roos Tji 2.20.23 D40
MANNEN
(Sprint) --------------------- 1 Jarrich van Woersem 1.01.54 Hjun
2 Jordi Caspers 1.03.07
3 Joost de Boer 1.03.22
4 Freek de Boer 1.03.43
5 Milan Brons 1.04.03 Hjun VROUWEN (Sprint) -------------------- 1 Jony Heerink 1.09.48
2 Anke de Boer 1.10.36 Djun
3 Lisanne Huigenbosch 1.15.17 Djun
4 Elysa de Ruyter 1.15.25 Djun
5 Anne-Marie van Putten 1.17.45

Bronnen / Links:
– Derek Haenen
Almeers Triathlon Circuit