Triathlon Oud Gastel: it giet aon

OUD GASTEL – Voor de drie Friese deelnemers kon voorzitter Frank Hopstaken van Werkgroep Sport ’t Veerke donderdagmiddag de verlossende woorden ‘It giet oan’ uitspreken. Alleen is nu niet de ijsdikte van de Roosendaalse Vliet bepalend voor het doorgaan de triathlon, maar de waterkwaliteit. Uitvoerig overleg tussen dijkgraaf Joseph Vos van Brabantse Delta en burgemeester Giel Janssen van Halderberge resulteerde in instemming met het doorgaan van het zwemonderdeel op de oorspronkelijke route, namelijk de Roosendaalse Vliet. Daar bleken de watermonsters, waarvan de resultaten gisteren bekend werden, in orde. Ook waren er sinds afgelopen weekeinde geen nieuwe overstorts meer geweest. Die zorgden eerder deze week nog voor een te veel aan E-coli bacterie in het water.

Hopstaken kreeg het goede nieuwe rechtstreeks van de burgemeester te horen. “We hebben groen licht met code oranje eraan. Dat wil zeggen als er alsnog een overstort komt als gevolg van hoosbuien, kan de gemeente ons alsnog opdracht geven uit te wijken. Maar de weersverwachtingen zijn gunstig. De buien die nu vallen doen ons niet de das om”, aldus een opgeluchte Hopstaken. “Morgen halen we het oorspronkelijke scenario uit de kast en blijft alles bij het oude. Zo willen we het zelf het liefst en zo zijn de trouwe deelnemers dat al 26 jaar gewend.”

Een recordaantal van zeshonderd deelnemers gaat zaterdag in vier series van start. Hopstaken: “Dat is tien procent meer dan we ooit hadden. Alleen al uit Gastel hebben we bijna honderd triatleten. Het leeft enorm.”

De eerste start aan de Roosendaalse Vliet is zaterdag om 9.30 uur.

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek
Verwer en Janssen triathlon Oud-Gastel