Nijhoving en Van der Linden Nederlands militair triathlonkampioenen

BIDDINGHUIZEN – Woensdag was het terrein van FlevOnice weer het decor van het Nederlands militair kampioenschap triathlon. Dit jaar was deze wedstrijd gecombineerd met een try-out voor een vijflandenwedstrijd, als gevolg waarvan dit jaar ook diverse buitenlandse militaire ploegen aan de start stonden. Met deze vijflandenwedstrijd wil Nederland een opzet maken voor een soort Europese competitie voor de militaire triatleten. Mogelijk dat er volgend jaar een een aantal wedstrijden worden georganiseerd door diverse landen waar vijf tot acht landen aan mee gaan doen.

In deze internationale strijd was Rick Nijhoving de snelste bij de heren. Hij troefde de Belg Hans Moonen en de Duitser David Nyeste af. Door deze prestatie mag hij naar de militaire wereldspelen, die in juli in Brazilië gehouden worden.

Bij de vrouwen was de Duitse Eva Augustin de snelste, op vier minuten gevolgd door Angelique van der Linden – die daarmee dus wel Nederlands militair triathlonkampioen werd. De Duitse Hammers completeerde het vrouwenpodium.

UITSLAGEN NMK TRIATHLON BIDDINGHUIZEN (Olympische afstand) 
MANNEN

-----------------------------
1 Rick Nijhoving 1.55.18
2 Hans Moonen BEL 1.55.30
3 David Nyeste GER 1.55.56
VROUWEN ----------------------------
1 Eva Augustin GER 2.12.39
2 Angelique vd Linden 2.16.44
3 . Hammers GER 2.18.22

Bronnen / Links:
– Angelique van der Linden