Van der Smissen en Van der Meijden snelsten in Groningen

GRONINGEN – Onder stormachtige omstandigheden hebben Armand van der Smissen en Ruth van der Meijden de Cyclespeed Duathlon in Groningen op hun naam geschreven. Van der Smissen, al twee keer eerder winnaar van het evenement, moest tijdens de eerste run Wouter Kegge nog voor zich dulden. Met een achterstand van negentien seconden stapte hij op de fiets om de achtervolging in te zetten. Kegge en Van der Smissen gingen redelijk gelijk op, maar hadden geen rekening gehouden met een ontketende Ben Plantinga, die rap naderbij kwam. Plantinga ging hen in de tweede fietsronde voorbij en begon met ongeveer twintig seconden voorsprong aan de laatste run. Van der Smissen haalde hem echter weer bij en moest nog flink aanzetten om Kegge nog achter zich te houden. Hij won de wedstrijd uiteindelijk met slechts vijf seconden voorsprong, Ben Plantinga finishte als derde.

Bij de dames nam Stefanie Bouma in de eerste run de leiding. Met ongeveer acht seconden voorsprong ging zij de wisselzone in, maar verloor hier kostbare tijd op achtervolgster Van der Meijden. De dames stapten praktisch tegelijk op de fiets, waarop Van der Meijen al snel uitliep op Bouma, die het zwaar had op het winderige parcours. In de tweede fietsronde schoof May Kerstens op van de derde naar de tweede plaats en stond deze in de laatste run niet meer af, ondanks het feit dat Bouma een goede tweede looptijd optekende. Ruth van der Meijden won de wedstrijd uiteindelijk met bijna een minuut voorsprong op Kerstens.

Bronnen / Links:
– Anne Hendriksen
Cyclespeed Duathlon Groningen