Dekker en Golsteijn domineren Stadstriathlon Weert

WEERT – De tweede editie van de Stadstriathlon van Weert is zondag een prooi geworden voor Martijn Dekker en Maud Golsteyn. Bij het NK voor Jeugd en Junioren over de Sprint-afstand werd Marco Akershoek voor het tweede jaar op rij tot Nederlands kampioen gekroond. De nummer twee in de wedstrijd, Olivier Nass, werd wel kampioen bij de heren-16. Bij de dames was het NK-podium geheel Almeers, met Ilona Eversdijk op de hoogste trede. Anke de Boer en Britt de Waal werden tweede en derde, waarbij De Boer de titel bij de dames-16 in de wacht sleepte.

Op de Olympische Afstand was Dekker vanaf de start de sterkste. Hij zwom ruim een minuut van de concurrentie weg, maar zag op de fiets Johan Neevel nog gevaarlijk dichtbij komen. Eenmaal in de loopschoenen kon hij de aanval makkelijk pareren en ruim afstand nemen van de master. Achter Neevel kwam Colijn nog hard opzetten, maar voor laatstgenoemde was de wedstrijd net even te kort om nog de tweede plaats te pakken. Peter Res pakte de vierde plaats met een enorme opmars door het veld. Hij verloor ruim vier minuten op de betere zwemmers, maar fietste hard naar voren. Als elfde kwam hij van de fiets, om vervolgens met de snelste looptijd van de dag nog verder op te schuiven naar plaats vier.

Bij de vrouwen nam Liesbet De Schryver in het eerste onderdeel nog ruim de leiding. Corine Nelen volgde op veertig seconden, Golsteyn weer zo’n twintig seconden daarna. Om vervolgens op de fiets huis te houden. Veertig kilometer verder had de Limburgse een riante marge van ruim drie minuten op De Schrijver, om vervolgens te voet daar nog eens eenvoudig vijf minuten aan toe te voegen. De Schrijver had op haar beurt op de fiets al voldoende voorsprong opgebouwd om geen concurrentie meer te duchten te hebben van Nelen.

Bij de jeugd was het ook een one-man-show van Akershoek, die al bij het zwemmen een halve minuut voorsprong nam. Op de fiets kon hij zijn voorsprong verdubbelen, waarvan Nass op het slotonderdeel nog slechts enkele seconden kon wegsnoepen. Ook Eversdijk leidde de wedstrijd vanaf de start. Bij het zwemmen kon Charissa Zijlstra nog enigszins bijblijven, maar op de fiets reed Eversdijk ruim weg. De Waal, De Boer en Ashley Stienen wisselden nagenoeg gelijktijdig met Zijlstra, waarna De Boer soepel wegliep van haar concurrentes.

 UITSLAGEN TRIATHLON WEERT (Olympische afstand) HEREN (OD) ---------------------------- 1 Martijn Dekker 1.57.56
 2 Johan Neevel 2.00.52 H40
 2 Cees Colijn 2.01.00
 3 Peter Res 2.02.01
 4 Rob Musters 2.03.12
 5 Lars van der Eerden 2.04.22 DAMES (OD) ---------------------------- 1 Maud Golsteyn 2.13.47
 2 Liesbet De Schryver BEL 2.21.57
 3 Corine Nelen 2.25.12
 4 Roos Tji 2.28.28 D40
 5 Kathleen Smeyers BEL 2.31.49 HEREN (Sprint)
------------------------ 
1 Marco Akershoek 1.07.10 H18
 2 Olivier Nass 1.07.50 H16
 3 Gregor Payet LUX 1.07.55 H16
 4 Bryan de Kraker 1.08.07 H16
 5 Kars Eijsink 1.08.38 H18 DAMES (Sprint)
------------------------ 
1 Ilona Eversdijk 1.17.15 D18
 2 Anke de Boer 1.17.26 D16
 3 Britt de Waal 1.19.14 D16
 4 Ashley Stienen 1.19.22 D18
 5 Jasmijn vd Burg 1.20.16 D16

Bronnen / Links:
Stadstriathlon Weert