Clinics voor jeugd met Wim Nieuwkerk en Petra de Bruijn in Oud-Gastel

OUD-GASTEL – Zodra het juni wordt, breekt in Oud Gastel de tijd van de triathlons aan. Te beginnen met de Tridaagse van 6 tot en met 8 juni en de jeugdtriathlon op diezelfde woensdagmiddag 8 juni. Dit jaar wordt het een bijzondere aflevering, want niet alleen doen kinderen uit heel de regio mee, maar die deelnemertjes gaan ook nog eens sponsors werven voor elke gezwommen, gefietste en gelopen meter. De jeugdtriathlon heeft namelijk de Stichting Topsport for Life geadopteerd. Dit initiatief van oud-profrenner Teun van Vliet bestaat uit oud-topsporters die zich inzetten voor mensen met een levensbedreigende ziekte. Een van de vele ambassadeurs voor Topsport for Life is duathlonkampioen Wim Nieuwkerk, die al vaak in Gastel mee deed en die onze jeugdtriathlon onder de aandacht heeft gebracht van Van Vliet en zijn vrienden.

Op de slotavond van de Avondwandelvierdaagse kwamen Miel in ’t Zand, Wim Nieuwkerk en oud-prof Arjen de Baat al uitleg geven aan de kinderen over de stichting en de plannen in Gastel. Op woensdagmiddag 1 juni vanaf 14.00 uur geven een aantal topsporters waaronder oud-wereldkampioene wielrennen Petra de Bruijn en Wim Nieuwkerk een trainingsoefening (clinic met een mooi woord) aan de kinderen. Zo kunnen ze de fijne kneepjes van het zwemmen, fietsen en lopen onder de knie krijgen en na afloop samen met grote sporthelden op de foto. Wie precies de clinic verzorgen blijft nog even een verrassing. Deelname aan de clinic, die wordt gegeven op zwembad Blankershove is helemaal gratis. Een week later is Topsport for Life opnieuw in Gastel aanwezig en doet dan met alle jeugdtriatleetjes de warming-up voor elke serie. Onder het motto ‘samen bewegen voor een beter leven’ geven ’t Veerke, Topsport for Life en de jeugdtriatleten op 1 en op
8 juni het goede voorbeeld.

Tenslotte komt op zaterdag 25 juni bij de grote Verwer & Janssen triathlon een topteam met onder meer oud-zwemmer Marcel Wouda, een oud-profrenner en hardloper aan de start van de trio-triathlon. Ook die dag zamelt ’t Veerke zoveel mogelijk euro’s in voor het goede doel.

Bronnen / Links:
Werkgroep Sport ‘t Veerke