Gaat Brown dit weekend op voor overwinning nummer tien?

TAUPO (NZL) – Komend weekend zullen alle Ironman-ogen weer gericht zijn op Nieuw-Zeeland, en in het bijzonder op Cameron Brown. De Kiwi heeft al een legendarisch record op zijn naam van negen overwinningen in Taupo. En de drie keren dat hij niet won, eindigde hij er op plaats twee. Dit weekend heeft hij de mogelijkheid om zijn reeks van overwinningen af te ronden op tien.

Hij is dan ook de torenhoge favoriet voor komende zondag. “Als ik er tien van kan maken dan zou dat absoluut geweldig zijn”, aldus de inmiddels 38-jarige Brown. En hij is vooralsnog niet van plan te stoppen. “Ik ga door totdat ik er geen plezier meer in heb om 40 uur per week te trainen. Pas dan hang ik mijn schoenen aan de wilgen.” Zijn vorm is er in ieder geval, gelet op het feit dat hij in januari nog derde werd op de halve triathlon van Tauranga, slechts driekwart minuut achter winnaar Kieran Doe.

Landgenoot, trainingsmaat en grootste tegenstrever van vorig jaar, Terenzo Bozzone, zal in zijn tweede Ironman wederom proberen zijn grote voorbeeld van de troon te stoten. Vorig jaar nam hij al vroeg een ruime voorsprong, maar moest die in de tweede helft van het fietsen weer grotendeels prijsgeven, om vervolgens al in de eerste kilometers van het lopen te worden opgerold.

Naast Bozzone krijgt Brown ook tegenspel van de Zwitser Mathias Hecht en van veelvraat Petr Vabrousek, die in Nieuw-Zeeland inmiddels aan zijn honderdste (!) Ironman zal deelnemen.

Bronnen / Links:
XTRI