Voorlopig nog geen ETU Junior Cupwedstrijd in Rotterdam

ROTTERDAM – De afgelopen maanden heeft de Stichting Rotterdam Triathlon (in oprichting) gewerkt aan het realiseren van een nieuwe, grootschalige triathlon in het centrum van Rotterdam. Voor 2011 werd daarbij gemikt op een ETU Junior Cup triathlon op 29 mei, en met grotere ambities voor de jaren daarna. Na intensief overleg heeft men echter moeten besluiten de ambities ten minste een jaar op te schuiven.

De nieuwe stichting in oprichting, bestaande uit Fier Denkwerk, Rotterdam Topsport, Arno Bremer Producties, Shivers en het Triteam hebben het afgelopen jaar een stevig raamwerk voor dit evenement neergezet. De financiën voor de realisatie van het evenement zijn op dit moment echter nog onvoldoende gezekerd. Op basis hiervan hebben de betrokkenen in onderling overleg besloten om de organisatie van dit ambitieuze evenement voor 2011 niet in gang te zetten.

De stichting gaat ondertussen verder met het voorbereiden van het evenement in 2012. Eerste focus is daarbij het vinden van voldoende sponsors, met als doelstelling om oktober 2011 een definitief ‘ja’ te kunnen zeggen over het evenement in 2012.

Bronnen / Links:
Peter Dullaart