Zandvoort krijgt een triathlon op en rond het circuit

ZANDVOORT – Het Formule-1-circuit in Zandvoort vormt op 19 juni 2011 het decor van een bijzondere race: die zondag razen geen autocoureurs, maar triatleten door de Tarzanbocht tijdens de eerste K-Swiss Zandvoort Circuit Triathlon. De wedstrijd, georganiseerd door de Hilversumse running- en triathlonspeciaalzaak Tri-Run, zal bestaan uit een achtste en een kwart triathlon. Het zwemonderdeel wordt in de Noordzee afgewerkt, daarna volgen een aantal fietsronden op het racecircuit. Het loopparcours ligt direct om het circuit heen, en natuurlijk finisht iedere deelnemer direct voor de hoofdtribune.

“Deze wedstrijd moet een feest voor de sporters worden”, aldus race-director Jeroen van Geelen. “Naast K-Swiss hebben ook Foor wetsuits en Trek hun medewerking reeds toegezegd, waardoor we de atleten en toeschouwers een wedstrijd van allure kunnen bieden. Alle deelnemers moeten het gevoel krijgen dat ze aan een bijzondere triathlon deelnemen.” Jorgo Lialiangas, marketing manager van K-Swiss BeNeLux: “Deze unieke locatie biedt alle faciliteiten om van de Zandvoort Circuit Triathlon een evenement op Ironman niveau te maken, met voldoende potentie voor een serieuze 70.3 in de nabije toekomst. Daar willen wij natuurlijk bij zijn.”

Een website is in de maak, en zal vanaf 1 januari beschikbaar zijn. Vanaf die datum start ook de inschrijving. De Zandvoort Circuit Triathlon is ook te volgen via Twitter: @ZandvoortTri

Bronnen / Links:
Tri-Run