Jan-Roelf Heerssema en Jony Heerink winnen TTT 2010

OLDENZAAL – De Twentse Triathlon Tour 2010 werd zaterdag afgesloten met de Hulsbeek Triathlon. Na drie dolle dagen hadden de atleten twee dagen rust, alvorens de triathlon op het programma stond. Mark Oude Bennink ging na de eerste drie onderdelen aan de leiding, maar de Groninger verkoos de wedstrijd van Veenendaal boven die van zijn geboorteplaats. Derhalve was Jan-Roelf Heerssema de nieuwe leider. Hij moest een voorsprong van 61 seconden verdedigen op Gosselink. Gezien eerdere resultaten was de verwachting dat deze voorsprong zou worden vergroot. Het liep even anders. Guido Gosselink gaf in één van zijn laatste triathlons de concurrentie nog eens een lesje triathlon. Bij het fietsen bleek dat Gosselink zijn fietsbenen helemaal terug had gevonden. Hij denderde over het parcours en wist al bij het fietsen de twee voor hem gestarte atleten, Martijn Paalman en Remko Siers, in te halen.

Heerssema, bij de proloog nog 19 seconden sneller dan Gosselink, had na het fietsonderdeel een achterstand van 40 seconden opgelopen. Het fietsen was toch het sterkste onderdeel van Heerssema. Bij het lopen, waar Heerssema eerder dit jaar in Hengelo Gelderland en Rijssen al zijn kuiten aan Gosselink liet zien, wist Gosselink zijn voorsprong gestaag uit te bouwen. Met maar liefst 59 seconden voorsprong op Heerssema wist Gosselink de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Martijn Paalman completeerde het podium. Gosselink kwam echter twee seconden tekort om ook het eindklassement in de Tour te winnen. De winst ging naar Heerssema. Martijn Paalman werd derde.

Bij de dames was het Jony Heerink die de wedstrijd naar haar hand wist te zetten. Haar leidende positie in het algemeen klassement kwam daardoor geen moment in gevaar. Susan Boode en Marlies Schoonhoven completeerden het podium. Dit was tevens het klassement van de TTT.

Bij de jeugd tenslotte was het Koen Wiggers die zijn leidende positie verstevigde door de wedstrijd te winnen. Bodi del Grosso werd tweede en verwees daarmee Stijn Jansen in zowel de wedstrijd als het klassement naar de derde plaats. De aandacht ging ook nog uit naar de jongste deelneemster. Nog geen
6 jaar maar nu al vol ambitie. Annemarie Gosselink maakte in Oldenzaal haar debuut in een triathlon. Ook al stopt haar vader dit jaar als actief triatleet, van de naam Gosselink zijn we voorlopig nog niet af.

 UITSLAGEN TRIATHLON OLDENZAAL 
MANNEN

-----------------------------
1 Guido Gosselink 0:53:13
2 Jan-Roelf Heerssema 0:54:12
3 Martijn Paalman 0:54:29
4 Martin Veenhuizen 0:55:18 H40
5 Florian Schmidt 0:56:11
6 Rudi Jansen 0:57:31
7 Remko Siers 0:57:36
8 Erik Lentfert 0:57:50 Mas
9 Rob Denekamp 0:59:14
10 Stefan Paalman 0:59:34
VROUWEN ----------------------------
1 Jony Heerink 1:01:11
2 Susan Boode 1:02:12
3 Marlies Schoonhoven 1:03:51
4 Jenneke Deelstra 1:04:28
5 Nieske Nijland 1:04:52
6 Sarah Freytag 1:05:26
7 Esmee Peters 1:07:21
8 Lyan Blikman 1:07:34
9 Maaike Zwiers 1:08:51
10 Roos Burmanje 1:10:18

Bronnen / Links:
Remko Siers en Guido Gosslink
Twentse Triathlon Tour