Paula Findlay verrast bij World Champs Triathlon London

LONDON (GBR) - In de World Championships Series triathlon van London heeft de Canadese Paula Findlay verrassend de winst weten te pakken. Ze verschalkte daarbij Europees kampioene Nicola Spirig en Helen Jenkins. Het was de eerste start in een World Champs Series wedstrijd voor de nog 21-jarige Canadese. Eerder dit jaar won zij wel de World Cup wedstrijd van Monterrey. Lisa Mensink moest op het slotonderdeel veel toegeven en eindigde op plaats negentien.

Foto: Paula Findlay voert de kopgroep bij de dames aan (foto: ITU / Delly Carr)

In Hyde Park - hartje London - startten zaterdag 68 vrouwen. Net als vorig weekeinde in Hamburg waren het Laura Bennett en Emma Moffatt die bij het zwemmen de toon zetten. Dit keer kregen ze gezelschap van Sarah Haskins. Gedrieën wisten ze met zo’n twintig seconden voorsprong aan het fietsen te beginnen. Ze werden echter al snel ingerekend, waarna een kopgroep van zo’n 24 vrouwen (met daarin ook Mensink) langzaam maar zeker steeds meer ruimte kreeg, uitgroeiend tot zo’n twee minuten bij de tweede wissel. Findlay, Hewitt, Spirig en Jenkins vonden elkaar snel aan de kop van de wedstrijd. Moffatt kon het tempo niet volgen en zakte langzaam maar zeker verder weg. In de laatste van de drie loopronden kon Findlay met een tempoverhoging de leiding overnemen en een klein gaatje te slaan op de andere drie.

De heren starten zondagmiddag om vier uur lokale tijd.

UITSLAGEN
ITU WORLD CHAMPS TRIATHLON HAMBURG(GER)
VROUWEN ----------------------------
 1 Paula Findlay   CAN 1:51:48
 2 Nicola Spirig   SUI 1:51:51
 3 Helen Jenkins   GBR 1:51:53
 4 Andrea Hewitt   NZL 1:51:55
 5 Laura Bennett   USA 1:52:34
 6 Vicky Holland   GBR 1:52:39
 7 Jodie Swallow   GBR 1:52:45
 8 Kate Roberts    RSA 1:53:04
 9 Emma Moffatt    AUS 1:53:12
10 Akane Tsuchihashi JAP 1:53:24

Bronnen / Links:
International Triathlon Union

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.