Parcoursrecord Dolphin triathlon Nuenen verpulverd

NUENEN – Na een aantal tropische dagen met temperaturen ruim boven de 30 graden moest ook dit jaar wederom zonder wetsuit gezwommen moest worden in het buitenwater van Strandbad Nuenen. Gelukkig schrokken de warme weersomstandigheden de atleten niet af, en hadden ook dit jaar zich bijna 500 deelnemers ingeschreven. Op het hoofdnummer, de kwarttriathlon, ging de winst naar Albert Timmers en Marlot Maas.

Op de achtste triathlon speelde zich een spannende strijd af voor de hoogste plek op het podium. De eerste zwemmer, Rik Op Het Veld, kwam al na iets meer dan 7 minuten uit het water, maar de verdeling op het podium bleek vooral beslist te worden op het fietsonderdeel. Met de snelste fietstijd kon Ruben Geys als eerste de loopschoenen aantrekken, op de voet gevolgd door Terrence Olaria, die echter veel tijd verloor op de wissel. Geys wist vervolgens zijn koppositie te behouden, waarna Olaria nog door Juul van de Kruijs voorbijgestoomd werd, die met zijn zeer snelle looptijd net acht seconden tekort kwam voor de koppositie. Eerste dame op deze afstand werd Jany Roele, gevolgd door junioren Lindy van Anrooy en Anne Reintjes.

Op de kwarttriathlon ontpopte zich een spannende strijd om de podiumplaatsen. De eerste zwemmer, Jeroen Leuverink, meldde zich na 14 minuten weer in de wisselzone, de latere winnaar Albert Timmers had bijna twee minuten meer nodig. Vervolgens werd Leuverink op het fietsparcours voorbijgesneld door de nummer twee van het eindklassement, Sven Verlinden, die een zeer snelle fietstijd neerzette, en werd hij op de voet gevolgd door Johnny Manders. Vervolgens wist Timmers met een zeer snelle looptijd flink weg te lopen van de concurrentie, liefst vier minuten onder de snelste tijd van vorig jaar. Snelste dame op deze afstand was Marlot Maas, gevolgd door Angelique van der Linden en Hilly Panjer.

 UITSLAGEN TRIATHLON NUENEN HEREN KWART
------------------------ 
1 Albert Timmers 1:59:12
 2 Sven Verlinden BEL 2:02:18
 3 Johnny Manders 2:04:40
 4 René Vosters 2:04:41
 5 Maurits Heikoop 2:05:08 DAMES KWART
------------------------ 
1 Marlot Maas BEL 2:18:30
 2 Angelique vd Linden 2:19:39
 3 Hilly Panjer 2:23:32
 4 Linda Kouters 2:24:11
 5 Maartje Bastings 2:25:03 HEREN ACHTSTE ---------------------- 1 Ruben Geys BEL 1:03:28
 2 Juul van de Kruijs 1:03:36
 3 Terrence Olaria 1:04:10
 4 Tom Rademaker 1:06:09
 5 Matti de Bruijn 1:06:30 DAMES ACHTSTE----------------------- 1 Jany Roele 1:16:24
 2 Lindy van Anrooy 1:18:39
 3 Anne Reintjes 1:19:27
 4 Hetty van Berlo 1:19:39
 5 Nicky Teunissen 1:19:40

Bronnen / Links:
Danny Schuring
Dolphin Triathlon Nuenen