Nederlandse ploeg vertrokken naar WK triathlon Lange Afstand

NIEUWEGEIN – Vandaag is de Nederlandse ploeg vertrokken naar het Zuid-Duitse bergdorp Immenstadt voor het WK triathlon over de lange afstand. Het WK vindt daar plaats op zondag 1 augustus tijdens de gerenommeerde Allgäu Triathlon. Namens Nederland starten drie elite-atleten en ongeveer twintig agegroupers. Bij de elite heren zullen Nederlands kampioen Sander Berk en Roeland Smits (de nummer vier van het NK lang) aan de start verschijnen. Bij de elite dames wordt Nederland vertegenwoordigd door Yvonne van Vlerken, die een gooi wil doen naar de wereldtitel.

De wedstrijd zal gaan over 4 km zwemmen, 130 km fietsen en 30 km hardlopen. Het fietsparcours is bijzonder pittig met ongeveer 2000 hoogtemeters, het loopparcours is zo goed als vlak en bestaat uit 3 ronden van elk 10 km. Verantwoordelijk voor de begeleiding is bondscoach Guido Vroemen. Vroemen over de kansen van de Nederlanders: “Yvonne zal in ieder geval een serieuze poging doen de wereldtitel te bemachtigen. Zij woont in de buurt van het WK-parcours en kent de omgeving dus goed. Zij was al eens derde op het WK en wil die prestatie graag verbeteren. Sander Berk is bezig met specialisatie op de lange afstanden. De oud-Olympiër doet pas zijn tweede wedstrijd over zulke lange afstanden en wil vooral een goede wedstrijd draaien en op het looponderdeel goed presteren. Roeland Smits is als nieuwkomer op het internationale vlak ook gebrand om een degelijke wedstrijd neer te zetten en dan van daaruit te zien wat er qua resultaat mogelijk is.

Met name bij de vrouwen is een spannende strijd te verwachten. Van Vlerken zal het moeten opnemen tegen Caroline Steffen (de verrassing van IM Frankfurt), Erika Csomor (met wie Van Vlerken in St. Pölten een verbeten duel uitvocht), en tweevoudig Europees kampioene Virginia Berasategui. Bij de MANNEN zal de Amerikaan Tim O’Donnell zijn titel komen verdedigen tegen onder andere Martin Jensen, de nummer drie van vorig jaar. Maar zij zullen ook naar verwachting aardig tegenspel krijgen van Raynard Tissink, Olivier Marceau en Francois Chabaud.

Bronnen / Links:
Nederlandse Triathlon Bond