Heerssema en Landewe pakken winst in Rijssen

RIJSSEN – De Pouw Triathlon van Rijssen is zaterdag gewonnen door Jan-Roelf Heerssema en Brigit Landewe. Net als twee weken geleden in Hengelo stonden zij daarmee gezamenlijk op de hoogste trede. Landewe prolongeerde haar winst van vorig jaar. De triathlon kende een record aantal atleten aan de start.

Bij de heren wist Peter van Grootheest lang vooruit te blijven. Hij kwam als eeste uit het water en ook op het fietsparcours wist hij Heerssema voor te blijven. Echter tijdens de 10km hardlopen moest hij zich halverwege gewonnen geven. Guido Gosselink – die zichzelf bij het fietsen bijna uitschakelde door de tube van zijn dichte achterwiel te rijden in de eerste bocht – completeerde het podium.

Toen de zon op haar hoogste punt stond, werd er gestart met de achtste triathlon. De prijzen gingen dit jaar vooral naar het naburige dorp Holten, in de personen van Stefan Paalman en Susan Boode. Paalman wist in de eerste startgroep het snelst de 500 meter te zwemmen, en het lukte hem om de voorsprong op de rest het parcours te behouden. Spannend was het echter wel, omdat hij Bert Jan Haarkamp nog maar net voor bleef.

 UITSLAGEN TRIATHLON RIJSSEN HEREN KWART
------------------------
1 Jan Roelf Heerssema 1:49:50
2 Peter van Grootheest 1:51:20
3 Guido Gosselink 1:52:49 DAMES KWART------------------------- 1 Brigit Landewe 2:03:28
2 Jony Heerink 2:09:34
3 Emelie Papenburg 2:25:26 HEREN ACHTSTE ---------------------- 1 Stefan Paalman 0:57:18
2 Bert Jan Haarkamp 0:57:21
3 Frank Aanstoot 0:58:26 DAMES ACHTSTE ---------------------- 1 Susan Boode 1:03:14
2 Monique Kroeze 1:03:42
3 Anouk Koelen 1:04:35

Bronnen / Links:
Guido Gosselink
Pous Triathlon Rijssen