EK Lang: gaat Eneko Llanos thuiswedstrijd winnen?

VITORIA-GASTEIZ (ESP) – Dit weekeinde vindt in de hoofdstad van Spaans Baskenland het EK triathlon over de lange afstand plaats. Het gastland brengt twee grote favorieten aan de start, waarvan één zelfs woonachtig is in Vitoria-Gasteiz: Eneko Llanos. Llanos is torenhoog favoriet, mede gelet op zijn recente overwinningen in de Ironman van Lanzarote en de triathlon van Abu Dhabi, en het psychologische aspect van zijn ‘thuiswedstrijd’ – nog even afgezien van zijn uitstekende kennis van de omgeving, en dus het parcours. Hij krijgt naar verwachting de grootste tegenstand van het Deense duo Jimmy Johnsen en Martin Jensen, en de Portugees Sergio Marques. Buiten EK-mededinging kan ook Zuid-Afrikaan Raynard Tissink nog hoog gaan eindigen.

Bij de vrouwen is Virginia Berasategui, eveneens van Baskische afkomst, één van de kanshebbers voor goud. Zij zal haar EK-titel, vorig jaar veroverd in Praag, gaan verdedigen tegen onder andere Martina Dogana, Edith Niederfriniger, Lisbeth Kristensen, Tiina Boman en de regerend wereldkampioene Jodie Swallow.

Het EK moet het doen zonder Nederlandse inbreng bij de elite.

Bronnen / Links:
Triathlon Vitoria-Gasteiz
International Triathlon Union