Bert Flier en Cora Vlot pakken vijfde zege in Oud-Gastel

OUD-GASTEL – De enige éénderde triathlon van Nederland werd zaterdag voor de vijfde keer gewonnen door Bert Flier en Cora Vlot. Bij het zwemmen had de plaatselijk favoriet Gerbert van den Biggelaar zich nog losgemaakt van het veld, en fietsend kreeg hij maximaal twee minuten op een achtervolgende groep, waarin Cesar Beilo na zestig kilometer het verschil terug bracht tot een minuut. Beilo had in zijn kielzog Flier en ook Vincent Bruins en Carlo van den Bergh mee genomen. Van den Biggelaar kwam na de eerste loopronde van zeven kilometer nog samen met Bruins door. Flier had toen al zicht op het tweetal en klopte het duo in de tweede omloop, waarin hij overigens nog wel even moest wandelen. “Het was zwaar in die hitte. Gelukkig waren er genoeg waterposten. Iedereen had het zwaar, zag ik al snel.” Flier staat versteld dat hij de Brabantse klassieker sinds 1998 al vijf keer op zijn naam schreef. “Ik heb ook twee zware ongevallen gehad en ben er toch steeds bovenop gekomen. Winnen went gelukkig nooit.” Van den Biggelaar werd voor de tweede keer tweede. “Ik wist dat Bert verder achter me moest liggen na het fietsen. Hij kwam zo snel opzetten, dat was verloren spel.” Bruins stond na twaalf jaar weer op het Gastelse podium in een race waarin een recordaantal van 540 atleten deelnam. Ook bij de vrouwen kon Cora Vlot vijf vingers in de lucht steken. Nadat haar voornaamste concurrente Jolanda Nell na vijf kilometer fietsen tegen een lekke band aanliep, was de strijd eigenlijk al beslist.

 UITSLAGEN TRIATHLON OUD-GASTEL 
MANNEN

-----------------------------
1 Bert Flier 2.38.27
2 Gerbert vd Biggelaar 2.39.29
3 Vincent Bruins 2.39.43
4 Gerrit Heusinkveld 2.42.42
5 Jeroen van Dijke 2.44.32
6 Cesar Beilo 2.44.38
VROUWEN ----------------------------
1 Cora Vlot 3.03.14
2 Marlot Maas BEL 3.12.52
3 Karin van der Sangen 3.13.12

Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Werkgroep Sport ‘t Veerke