Luc van Es enige Nederlander in Seoul

SEOUL (KOR) – Zaterdag vindt in het Zuid-Koreaanse Seoul de tweede ronde plaats van de ITU World Championship Series. Enige Nederlander aan de start is Luc van Es, die na een mislukte poging om deel te nemen aan de World Cup wedstrijd in Ishigaki (Japan) nu een nieuwe poging waagt. De Limburger kon twee weken geleden niet uit Nederland wegkomen vanwege de IJslandse aswolk.

Bij de MANNEN zal met name gekeken worden naar Javier Gomez, die de eerste wedstrijd in Sydney aan zich voorbij liet gaan vanwege een heupblessure. Het is echter de vraag of hij al geheel terug is op zijn oude niveau; zelf schat de Spanjaard zijn kansen bescheiden in. Hij richt zich meer op de derde wedstrijd in de serie, in Madrid. Wellicht is er nu een kans dat Bevan Docherty zijn huzarenstukje van Sydney gaat herhalen, maar ook hij zal niet optimaal voorbereid aan de start staan; zes dagen eerder finishte hij als tweede in de zware ‘Escape from Alcatraz’ triathlon.

In het vrouwenveld zal de huidige leidster, Barbara Riveros Diaz, fors tegenspel krijgen van een paar Emma’s uit Australië, te weten de regerend wereldkampioene Emma Moffatt en oud-wereldkampioene Emma Snowsill. Laatstgenoemde is weer helemaal hersteld na een operatie en begin dit jaar een virusinfectie.

Seoul is een nieuw decor voor de topserie van de ITU. Vorig jaar zat de stad nog niet in de World Championships Series. Wel is er in 2008 een keer eerder een Asian Cup wedstrijd gehouden. Met ruim tien miljoen inwoners in Seoul zelf, en bijna vijfentwintig in de gehele stedelijke agglomeratie, is de stad de grootste die optreedt als gastheer van een ITU evenement.Het evenement vindt plaats in het Han River Park.

Bronnen / Links:
International Triathlon Union