Vrouwentriathlon in opzet geslaagd

BEESD - De eerste editie van de Vrouwentriathlon in Beesd was zondag een succes. Bijna tweehonderd vrouwen deden mee aan het recreatieve evenement op Camping Betuwestrand in Beesd. Voor driekwart van de deelneemsters was het een eerste kennismaking met de sport. “Dat was ook onze bedoeling”, aldus Sione Jongstra, die samen met Karlijn Moll, Kitty van Bloois, Marcia Jansen en Gonny Rosendaal tekende voor de organisatie van de eerste ‘ladies-only’ triathlon van Nederland. “Voor veel vrouwen is de drempel om aan een triathlon mee te doen erg hoog en die wilden we verlagen met een speciale wedstrijd voor vrouwen met korte afstanden. Ik denk zeker dat we in die opzet geslaagd zijn.”

Een tweede editie van de Vrouwentriathlon komt er zo goed als zeker. Jongstra: “We hebben heel veel enthousiaste reacties gekregen en gezien het aantal deelneemsters is er echt een behoefte aan dit soort recreatieve evenementen. Misschien dat we naast een zestiende triathlon ook nog wel een achtste er bij willen organiseren.”

Bronnen / Links:
Vrouwentriathlon Beesd

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

  • Feedback / Tips?