Geslaagde rentree van Nuenen op de kalender

NUENEN – Sinds 2001 prijkte de triathlon van Nuenen niet meer op de kalender. Vorig jaar heeft een groep enthousiastelingen de organisatie van de triathlon opnieuw opgepakt. Hierbij was gekozen voor een wedstrijd met een laagdrempelig karakter, waarbij het park in het centrum van Nuenen een centrale plaats inneemt. Dat de triathlon-spirit nog steeds leeft in Nuenen, bleek wel uit het feit dat zich bij de eerste nieuwe editie meer dan 490 atleten – waaronder 30 trio-teams – hebben ingeschreven, en ook het publiek ruimschoots aanwezig was bij de zwemstart op strandbad “Enode” en in het park. Ook het laagdrempelige aspect was geslaagd, gezien het opvallende aantal debutanten dat aan de start stond, waaronder een aantal zeer jonge deelnemertjes die in de scholieren-triathlon samen begeleid door een ouder de drie onderdelen mochten afleggen.

Bij de wedstrijd zelf bleek de temperatuur een van de belangrijkste tegenspeler te zijn voor de atleten. Door de warmte van de afgelopen dagen mocht er dan ook niet met wetsuit gezwommen worden, en op het loopparcours was het voor menig deelnemer afzien. De spontaan door de omliggende bewoners opgestelde sproeiers waren dan ook meer dan welkom. Op de achtste triathlon ging de winst bij de heren naar Carlo Pullens, die met een solide zwem- en fietstijd maar vooral een zeer snelle looptijd een flink gat wist te slaan met de nummer twee. Bij de dames won Kjille Hoeben op deze afstand, die vanaf het eerste onderdeel op kop heeft gelegen.

Bij de kwart triathlon waren de marges voor de podiumprijzen duidelijk kleiner. Het was Koen de Haan die zich na het fietsen het eerste meldde in de wissel, maar door het verkeerd plaatsen van zijn loopschoenen verloor hij veel tijd. Hij werd op de voet gevolgd door Luc Huntjens, maar uiteindelijk ging Joep van den Borne – die zich pas na enkele minuten in de wissel meldde – er met de eerste prijs vandoor. Bij de dames ging de winst naar Karin van der Sangen. Dat er ook met de masters nog terdege rekening moet worden gehouden blijkt uit het feit dat de winnaar in de masters-serie, Carlo van den Bergh, slechts drie seconden moest toegeven op de winnaar bij de senioren.

Al met al kan teruggekeken worden op een geslaagde rentrée van de triathlon van Nuenen, en gaat er hard gewerkt worden om in 2010 een nog beter evenement neer te zetten.

 UITSLAGEN TRIATHLON NUENEN 
MANNEN

-----------------------------
1 Joep van den Borne 2:03:11
2 Carlo van den Bergh 2:03:14 H40
3 Luc Huntjens 2:03:32
4 Noel Fraussen 2:05:07 H40
5 Rogier Mooiman 2:05:35 H40
6 William Busch BEL 2:05:43
7 Bas Bluyssen 2:06:24 H40
8 Erwin Delisse 2:06:41
9 Frank Mertens BEL 2:07:03 H40
10 Joris Sels BEL 2:07:12
VROUWEN ----------------------------
1 Karin van der Sangen 2:23:29
2 Corina Knijnenburg 2:31:20
3 Barbara Saat 2:32:33
4 Margriet Uil 2:33:50 D40
5 Hanneke Naus 2:34:03
6 Carolien Giesen 2:35:12
7 Elke Ebben 2:36:02
8 Kristel Knaepen BEL 2:38:09
9 Berna Keers 2:38:37
10 Adèle Ronda 2:41:36

Bronnen / Links:
Danny Schuring
Triathlon Nuenen