Maryka Sennema uit Ironman UK gezet

BOLTON (GBR) – De Canadees / Nederlandse Maryka Sennema is recent door de organisatie van Ironman UK haar startplaats geweigerd. Sennema, die een aantal jaren voor ‘Hellas’ uitkwam maar inmiddels in Engeland woonachtig is, had zich voor IMUK ingeschreven met als doel een slot te bemachtigen voor Hawaii. Echter, omdat ze zich op een aantal punten kritisch uitliet over IMUK op het Britse webforum TriTalk, heeft race director Alison Boon haar van de startlijst af gehaald en haar laten weten dat zij niet meer gewenst is als deelnemer. Sennema is verbijsterd over deze bizarre reactie en heeft haar gehele verhaal in geuren en kleuren uiteengezet op haar weblog.

Eerder dit voorjaar begonnen al meerdere deelnemers op TriTalk hun zorgen begonnen te uiten over het feit dat de IMUK-website nog steeds onvolledige informatie bevatte over de parcoursen, ondanks dat de site volgens IMUK uiterlijk eind januari volledig up to date zou zijn. Getriggerd door een mailnieuwsbrief van IMUK mailde Sennema vorige week de organisatie met de vraag om haar – en alle andere deelnemers – met nog drie maanden te gaan volledige(r) informatie te geven over de wedstrijd en de parcoursen. Het antwoord dat zij daarop van Boon kreeg, plaatste zij – samen met enkele stevige kritische noten – integraal door naar TriTalk, omdat zij wist dat er meerdere belangstellenden voor die informatie waren.

In reactie daarop liet Boon Sennema weten dat haar inschrijving ongedaan werd gemaakt. Als reden werd gegeven dat zij zich niet heeft gehouden aan de regels (door het betreffende antwoord integraal doorgeplaatst te hebben ondanks dat in de disclaimer onderaan vermeld stond dat de inhoud van dat mailbericht vertrouwelijk was). Sennema vermoedt dat haar openlijke kritiek op de organisatie haar nu haar deelname heeft gekost, en ze heeft over de gang van zaken een klacht gericht aan de World Triathlon Corporation, de eigenaren van het Ironman-circuit. Ze richt zich nu verder op een andere Ironman om alsnog een slot voor Hawaii in de wacht te slepen. Het hele verhaal is na te lezen op Sennema’s weblog.

Bronnen / Links:
Gerard Linde
Weblog Maryka Sennema