Wederom wereldtoppers aan start van Powerman Holland

HORST – Het affiche van Powerman Holland telt ook dit jaar weer een lange reeks met wereldtoppers en nationaal kampioenen. Meer dan twintig landen zijn vertegenwoordigd. Grote namen op de startlijst zijn de Belg Joeri Vansteelant (wereldkampioen duathlon lange afstand 2007 en 2008 en winnaar van vele internationale Powermans), veelvoudig Nederlandse kampioene Yvonne van Vlerken, de Zwitser Andy Sutz (regerend Powerman-wereldkampioen), en de Zuid-Afrikaans kampioen Jason Spong (dit jaar winnaar van Powerman Malaysia). Onder de deelnemers bevinden zich ook verschillende nationale duathlonkampioenen, onder wie Ulrike Schwalbe (Duitsland), Karl Prungraber (Oostenrijk), Aksel Nielsen (Denemarken) en Susanne Svendson (Denemarken). Van de Nederlandse inbreng wordt naast van Van Vlerken ook veel verwacht van Maud Goldsteyn, Armand van der Smissen en Wim Nieuwkerk.

Powerman Holland brengt zowel wereldtoppers als recreanten op de been. Naast het Nederlands en Europees kampioenschap duathlon biedt Powerman ook volop sport en vertier voor recreanten en bedrijventeams. Het evenement start op zaterdag met de Horster Night Run, een bijzondere hardloopwedstrijd in de avonduren op een verlicht parcours. Op zondag wordt het programma vervolgd met het Open EK Powerman, tevens het NK Duathlon lange afstand. Om 9.00 uur verschijnen de internationale toppers aan de start. Nadat zij wedstrijd hebben volbracht, starten om 13.00 uur de recreatieve wedstrijden. Zowel bedrijven als individuen kunnen deelnemen aan de 1/3 Powerman. Tijdens de Power Bizz Team Wedstrijd leggen bedrijventeams die bestaan uit twee of drie personen deze wedstrijd in estafettevorm af. Start en finish van alle wedstrijden vindt plaats op het Wilhelminaplein voor het gemeentehuis.

Bronnen / Links:
John Raadschelders
Powerman Holland, Horst aan de Maas